Το να τραβήξετε καλές και ποιοτικές φωτογραφίες δεν είναι πάντα και το ευκολότερο πράγμα στο κόσμο. Απαιτείται καλός εξοπλισμός, σωστή τεχνική και κάποιες βασικές γνώσεις περί φωτογραφίας και φωτισμού. Όσοι ασχολούνται πιο επαγγελματικά με την φωτογραφία γνωρίζουν και αρκετές «πατέντες» με τις οποίες μπορεί να βελτιωθεί αισθητά η ποιότητα μιας φωτογραφίας ή να δωθεί κάποιο ιδιαίτερο αποτελέσμα.  

Σε ένα βίντεο στο youtube, ο χρήστης chung dha δείχνει 5 απλά κόλπα φωτογραφίας τα οποία μπορεί να γίνουν με μια απλή σακούλα. 

1Flash diffusion με διάφανη λευκή σακούλα

Αν έχετε τραβήξει φωτογραφίες με φλας το βράδυ θα έχετε δει ότι συνήθως το φλας φωτίζει συγκεκριμένα σημεία περισσότερο από κάποια άλλα. Αυτό μπορεί να αποτραπεί με την καλύτερη διάχυση του φωτός του φλας, όπως ακριβώς κάνουν και στα επαγγελματικά στούντιο φωτογραφίας με τα διάφανα λευκά φίλτρα που χρησιμοποιούν μπροστά από τα φώτα. Με μια απλή λευκή διάφανη σακούλα, μπορείτε να κάνετε περίπου το ίδιο και στο φλας. 

2Χρωματικά εφέ με έγχρωμη σακούλα

Αντί για λευκή, αν χρησιμοποιήσετε μια έγχρωμη σακούλα σε εξωτερικό φλας, τότε μπορείτε να πετύχετε ένα όμορφο χρωματικό εφέ στην φωτογραφία.

3Φίλτρο Soft Edge με μία διάφανη σακούλα

Αυτό το τρικ είναι σχετικά γνωστό. Στα αγγλικά είναι γνωστό ως «sandwich bag trick», επειδή συνήθως χρησιμοποιούν το διάφανο πλαστικό περιτύλιγμα των σάντουιτς. Βάζοντας την σακούλα γύρω από τον φακό, επιτυγχάνεται περίπου το αποτέλεσμα που έχει το soft edge φίλτρο στο photoshop.

4Φωτογραφίες με βροχή

Αν βγάζετε φωτογραφίες σε εξωτερικό χώρο, τότε μία πλαστική σακούλα μπορεί να είναι ο πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να προφυλάξετε την πολύτιμη φωτογραφική μηχανή από τις σταγόνες της βροχής.

5 Πλήρης αδιάβροχη προστασία

 Οι περισσότερες καλές θήκες για κάμερα είναι σχετικά αδιάβροχες. Όμως συνήθως στο φερμουάρ υπάρχουν «ευάλωτα σημεία» που σε μια καλή καταιγίδα μπορεί να αποδειχθούν μοιραία. Οπότε με μία καλή πλαστική σακούλα που θα την κλείσετε αεροστεγώς, πετυχαίνετε πλήρη προστασία από την βροχή. 

Το τελευταίο δεν το λες και κόλπο. Είναι κάτι που κάνουμε όλοι από τότε που ανακαλύφθηκε η πλαστική σακούλα, όχι μόνο για το φωτογραφικό εξοπλισμό αλλά για σχεδόν τα πάντα. Αλλά μάλλον το 5 είναι πιο πιασάρικος αριθμός για «buzzfeed τίτλο» από ότι το 4, οπότε γιαυτό θα προστέθηκε. Πάντως οι πρώτες δύο ιδέες, είναι αρκετά έξυπνες και πρακτικές.

Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση και των 5 τρικ από το youtube.

Προηγούμενο άρθροΜην πετάτε τα παλιά Mac, κάντε τα πρωτότυπες γλάστρες
Επόμενο άρθροΕπιτραπέζιο φωτιστικό με ξύλο και τσιμέντο
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια