Κλασσικές σκηνές από γνωστές ταινίες γίνονται Pixel Art poster

0

Pixel Art ποστερ - Lord-of-the-Rings

To Pixel Art, είναι μια μορφή ψηφιακής τέχνης, στην οποία τα γραφικά σχεδιάζονται σε επίπεδο pixel1. Τις περισσότερες φορές, η εικόνα θυμίζει παλιά βιντεοπαιχνίδια της δεκαετίας του 80 και του 90 αλλά και πρώιμα παιχνίδια κινητών.

il_570xN.1024458800_8gzw
Ταινία : Aliens

Τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να αναβιώνει και πάλι. Έτσι δημιουργούνται αρκετά fan arts από ταινίες και σειρές της τηλεόρασης ή ακόμη και καινούργια παιχνίδια, με pixel art.

The-Good-the-Bad-and-the-Ugly
Ταινία : The Good, the bad and the ugly

Ένας σχεδιαστής με βάση το Ισραήλ, ο Gustavo Viselner, μετατρέπει κλασσικές σκηνές από διάσημες ταινίες σε pixel art αφίσες.

il_570xN.1024458368_d9dh
Ταινία : Tenacious D and the pick of destiny

 

Μέχρι στιγμής έχει σχεδιάσει περισσότερα από 20 διαφορετικά πόστερ από ταινίες όπως το Lord Of The Ring, Star Wars, Pianist, Forrest Gump, Aliens, Dogma….

Millennium-Falcon

Τις δημιουργίες του, τις πωλεί μέσω της ιστοσελίδας Etsy, σε μορφή κανονικού πόστερ με κόστος περίπου 20-40 ευρώ την μία, αναλόγως το μέγεθος.

il_570xN.854471204_e9pi
Πόστερ από την ταινία Back to The Future, κρεμασμένο στον τοίχο

Περισσότερα για τα έργα του μπορείτε να δείτε στην σελίδα mypixelfriends στο etsy, πατώντας εδώ.

Goldfinger
Ταινία : Goldfinger

Αν θέλετε και εσείς να φτιάξετε το δικό σας pixel art και δεν είστε τόσο καλοί σε Illustrator ή Inkscape, μπορείτε να δοκιμάσετε το piskel. Είναι μια δωρεάν online εφαρμογή που σας βοηθάει να φτιάξετε εύκολα απλά pixel art.


  1. Pixel : Το Pixel ή Ελληνιστί εικονοστοιχείο, είναι ένα κομμάτι μιας ψηφιακής εικόνας, το οποίο μπορεί να έχει μόνο μία τιμή (χρώμα). Μια απλή παρομοίωση που θα σας βοηθήσει να το καταλάβετε, είναι η ψηφίδα από τα ψηφιδωτά, στα οποία η κάθε ψηφίδα έχει μια συγκεκριμένη απόχρωση, αλλά πολλές ψηφίδες μαζί συνθέτουν μια εικόνα. Όσες πιο πολλές ψηφίδες, τόσο πιο λεπτομερής θα είναι η εικόνα. Όσες πιο λίγες, τόσο πιο “χοντροκομμένη”. Το ίδιο ισχύει και για τα pixels. Η κάθε εικόνα χωρίζεται σε ένα πλέγμα από ίσα μέρη (πχ 640χ480), τα οποία είναι τα pixels. Όσο πιο πολλά pixels έχει μια εικόνα, τόσο πιο λεπτομερής θα είναι, αλλά ταυτόχρονα θα έχει και μεγαλύτερο μέγεθος (σε δεδομένα).

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε μόνοι σας τα δικά σας φοιτητικά έπιπλα, εύκολα και οικονομικά
Επόμενο άρθροΔίσκος κοπής από κορμό ελιάς
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια