Εκπληκτικά έργα τέχνης από μία κόλλα χαρτί

0
 
 έργα τέχνης από μία κόλλα χαρτί
 
O Mr Riu είναι ένας Ιάπωνας καλλιτέχνης, ο οποίος δημιουργεί μοναδικά έργα σε χαρτί, με την βόηθεια μόνο ένος κοπιδιού. Τα έργα του αν και θυμίζουν έντονα σκίτσα, είναι απλό μάυρο χαρτί, κομμένο κατάλληλα με λεπτό κοπίδι. 
έργα τέχνης από μία κόλλα χαρτί
Ένα έργο με θέμα τα Ιαπωνικα ANIME με παραπομπές σε ταινίες του Miyazaki και στον Robonyan
Το πιο εντυπωσιακό σε αυτά τα έργα, είναι το μέγεθος που έχουν (με τα περισσότερα να έχουν περίπου το μέγεθος μιας κόλλας Α2 ) και το γεγονός ότι είναι μονοκόμματα.
Ο Τοτόρο, ήρωας από την ομώνυμη anime ταινία του Hayao Miyazaki
 
Για την δημιουργία των έργων, χρησιμοποιεί απλό χαρτί πάχους 0.15 χιλιοστών, που τοποθετεί κάτω από ένα λεπτό φύλλο σχεδίασης ίδιων διαστάσεων, πάνω στο οποίο ζωγραφίζει το σκίτσο που θέλει να κόψει. Έτσι με το κοπίδι κόβει και τα δύο φύλλα ταυτόχρονα, μένοντας στο τέλος με ένα εντελώς καθαρό φύλλο.
Το σεμεδάκι της γιαγιάς, σε χάρτινη έκδοση
Όλα τα έργα του, καθώς και διάφορες πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή τους, μπορείτε να τα δείτε στο προσωπικό του ιστολόγιο, αν φυσικά γνωρίζετε Ιαπωνικά ή εμπιστέυετε το google translate. Αλλιώς μπορείτε να τα δείτε στο (ανοιχτό) λογαριασμό που διατηρεί στο instagram, πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.