Φτιάξτε γυαλόχαρτο δράπανου σε άξονα (Sanding mop)

0
 

F40G40GI8YBGRH0.LARGE_Το sanding mop (ή γυαλόχαρτο δράπανου) είναι ένα πολύ καλό εξάρτημα για δράπανο (κάθετο ή φορητό). Σας επιτρέπει με τη χρήση του δράπανου να τρίψετε εσωτερικά σε ένα κυκλικό αντικείμενο (πχ σωλήνα) αλλά και να τρίψετε δύσκολα σημεία που δεν μπορούν να φτάσουν τα απλά γυαλόχαρτα.

 
Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές στην αγορά με κάποιες εταιρίες να έχουν τις δικές τους  πατέντες. To κόστος τους δεν είναι πάρα πολύ μεγάλο αλλά δεν είναι και μικρό. Το πρόβλημα με αυτά όμως είναι ότι δεν θα βρείτε εύκολα κάποιο που να σας εξυπηρετεί απόλυτα, είτε στο πλάτος είτε στο μήκος. Δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία στην αγορά δυστυχώς.
 
Μπορείτε όμως να φτιάξετε ένα μόνος σας. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Ουσιαστικά το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα εξάρτημα ντίζας για δράπανο (ή μια απλή ντίζα) και γυαλόχαρτα της κόκκωσης που επιθυμείτε.
 
 mop5
Η διάμετρος και το πάχος του μπορεί να είναι όσο εσείς θέλετε, με κύριο περιορισμό ότι όσο μεγαλώνει ειδικά η διάμετρος τόσο πιο δύσκολο θα είναι να ελέγξετε το δράπανο. Τα γυαλόχαρτα θα πρέπει να είναι ισχυρά υφασμάτινης πλέξης (σαν αυτά που είναι για ταινιολειαντήρα) και όχι τα πολύ λεπτά ή «χάρτινα» όπως αυτά του μέτρου. Αυτά είναι εντελώς ακατάλληλα και μπορεί να τραυματιστείτε, αν τα χρησιμοποιήσετε.
 
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη διαδικασία κατασκευής για το γυαλόχαρτο δράπανου εδώ . Ή καλύτερα μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο, στο οποίο ακολουθείται μια παρόμοια τακτική. Η μόνη διαφορά είναι ότι χρησιμοποιεί με μια απλή ντίζα αντί για το έτοιμο εξάρτημα.
 
Αυτό δεν είναι το ιδανικότερο, καθώς οι βόλτες της ντίζας, καταστρέφουν σιγά σιγά τους σιαγόνες από το τσοκ. Αλλά αν δεν μπορείτε να βρείτε το εξάρτημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ντίζα ή βίδα. Μόνο που θα ήταν σίγουρα καλύτερα να «τρώγατε» σε ένα δίδυμο τροχό ή ταινιολειαντήρα, τις βόλτες στο σημείο που θα μπαίνει μέσα στο τσοκ του δράπανου.

 

 

 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε ξύλινο καβαλέτο με ρυθμιζόμενο ύψος
Επόμενο άρθροΦτιάξτε φύλλα πλαστικού από πλαστικές σακούλες
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια