Φτιάξτε ξύλινο καβαλέτο με ρυθμιζόμενο ύψος

0
Τα καβαλέτα είναι ένα απαραίτητο εργαλείο στα μαστορέματα. Τα κλασσικά καβαλέτα ήταν ξύλινα αλλά πλέον έχουν αντικατασταθεί με μεταλλικά και αλουμινίου. Υπάρχουν οικονομικά καβαλέτα και καβαλέτα που κοστίζουν 100-150 ευρώ το ένα.
Το να φτιάξετε μόνοι σας ένα καβαλέτο δεν είναι αρκετά δύσκολο, ειδικά αν είναι ξύλινο. Το μόνο δύσκολο είναι ότι έχει κάποιες φαλτσοκοπές, οι οποίες όμως είναι σε καδρόνια, οπότε μπορείτε να τις κάνετε άνετα και σε φαλτσοκούτι με ένα σιγάτσο. 
 
Η ιδέα αυτή προέρχεται από την ιστοσελίδα Anna-White, η οποία παρέχει όλες τις αναλυτικές πληροφορίες αλλά και τα ακριβή σχέδια για να κάνετε και εσείς ένα ολόιδιο ξύλινο καβαλέτο, αν και είναι εξαιρετικά εύκολο να το αντιγράψετε, απλώς κοιτώντας και τις φωτογραφίες. 
sawhorse-desk-7
Το καλό με αυτό το καβαλέτο είναι ότι μπορείτε να ρυθμίζετε πολύ εύκολα εσείς το ύψος με πίρους. Βέβαια, υπάρχει κάποιο όριο στο πόσο ψηλό μπορείτε να το κάνετε, για να είναι σταθερό και να μη τουμπάρει.
 
Όλα τα αναλυτικά σχέδια για την κατασκευή του καβαλέτου θα τα βρείτε εδώ.
 

Άλλες ιδέες για καβαλέτο


 

 

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.