Φτιάξτε ξύλινο καβαλέτο με ρυθμιζόμενο ύψος

0
Τα καβαλέτα είναι ένα απαραίτητο εργαλείο στα μαστορέματα. Τα κλασσικά καβαλέτα ήταν ξύλινα αλλά πλέον έχουν αντικατασταθεί με μεταλλικά και αλουμινίου. Υπάρχουν οικονομικά καβαλέτα και καβαλέτα που κοστίζουν 100-150 ευρώ το ένα.
Το να φτιάξετε μόνοι σας ένα καβαλέτο δεν είναι αρκετά δύσκολο, ειδικά αν είναι ξύλινο. Το μόνο δύσκολο είναι ότι έχει κάποιες φαλτσοκοπές, οι οποίες όμως είναι σε καδρόνια, οπότε μπορείτε να τις κάνετε άνετα και σε φαλτσοκούτι με ένα σιγάτσο. 
 
Η ιδέα αυτή προέρχεται από την ιστοσελίδα Anna-White, η οποία παρέχει όλες τις αναλυτικές πληροφορίες αλλά και τα ακριβή σχέδια για να κάνετε και εσείς ένα ολόιδιο ξύλινο καβαλέτο, αν και είναι εξαιρετικά εύκολο να το αντιγράψετε, απλώς κοιτώντας και τις φωτογραφίες. 
sawhorse-desk-7
Το καλό με αυτό το καβαλέτο είναι ότι μπορείτε να ρυθμίζετε πολύ εύκολα εσείς το ύψος με πίρους. Βέβαια, υπάρχει κάποιο όριο στο πόσο ψηλό μπορείτε να το κάνετε, για να είναι σταθερό και να μη τουμπάρει.
 
Όλα τα αναλυτικά σχέδια για την κατασκευή του καβαλέτου θα τα βρείτε εδώ.
 

Άλλες ιδέες για καβαλέτο


 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚάντε εύκολα παλαιωμένο χαρτί με λίγο καφέ
Επόμενο άρθροΦτιάξτε γυαλόχαρτο δράπανου σε άξονα (Sanding mop)
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια