Το παλαιωμένο χαρτί έχει ιδιαίτερη ομορφιά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά διακοσμητικά project.  Αντί να περιμένετε αρκετά χρόνια για να αφήσει ο χρόνος τα σημάδια του στο χαρτί μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα μόνοι σας.
Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και παίρνει μόνο λίγα λεπτά. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγο καφέ ή τσάι, ένα βαθύ μπολ και μια μαλακή βούρτσα ή πινέλο.  

Διαδικασία για παλαιωμένο χαρτί

 
πως να κάνετε παλαιωμένο χαρτί 
  1. Σε ένα βαθύ μπολ βάζετε τον καφέ ή το τσάι και ζεστό νερό. Ανακατεύετε καλά.
  2. Βάζετε ένα ένα τα χαρτιά που θέλετε να παλαιώσετε
  3. Αφού αφήσετε το κάθε χαρτί, μερικά δευτερόλεπτα μέσα στο μπολ το βγάζετε προσεκτικά και το αφήνετε πάνω σε ένα απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει. Αν βιάζεστε μπορείτε να το βάλετε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία ή στον ήλιο.
  4. Αφού στεγνώσει λίγο με ένα βουρτσάκι ή πινέλο αφαιρείτε τυχόν υπολείμματα που έχει πάνω το χαρτί. 
  5. Όταν στεγνώσει πλήρως θα έχει ζαρώσει λίγο. Μπορείτε να το περάσετε στο σίδερο για να γίνει πάλι κολλαριστό.

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.