Το παλαιωμένο χαρτί έχει ιδιαίτερη ομορφιά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά διακοσμητικά project.  Αντί να περιμένετε αρκετά χρόνια για να αφήσει ο χρόνος τα σημάδια του στο χαρτί μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα μόνοι σας.
Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και παίρνει μόνο λίγα λεπτά. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγο καφέ ή τσάι, ένα βαθύ μπολ και μια μαλακή βούρτσα ή πινέλο.  

Διαδικασία για παλαιωμένο χαρτί

 
πως να κάνετε παλαιωμένο χαρτί 
  1. Σε ένα βαθύ μπολ βάζετε τον καφέ ή το τσάι και ζεστό νερό. Ανακατεύετε καλά.
  2. Βάζετε ένα ένα τα χαρτιά που θέλετε να παλαιώσετε
  3. Αφού αφήσετε το κάθε χαρτί, μερικά δευτερόλεπτα μέσα στο μπολ το βγάζετε προσεκτικά και το αφήνετε πάνω σε ένα απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει. Αν βιάζεστε μπορείτε να το βάλετε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία ή στον ήλιο.
  4. Αφού στεγνώσει λίγο με ένα βουρτσάκι ή πινέλο αφαιρείτε τυχόν υπολείμματα που έχει πάνω το χαρτί. 
  5. Όταν στεγνώσει πλήρως θα έχει ζαρώσει λίγο. Μπορείτε να το περάσετε στο σίδερο για να γίνει πάλι κολλαριστό.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦτιάχνω ελαστική ματσόλα από θερμόκολλα
Επόμενο άρθροΦτιάξτε ξύλινο καβαλέτο με ρυθμιζόμενο ύψος
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια