1Με τρίψιμο
Υλικά
- Αλάτι
- Χυμός Λεμονιού η Λεμονάδα
- Ατσαλόμαλλο ή σπόγγος κουζίνας
Διαδικασία
- Σε ένα μπολ καταρχάς αναμειγνύουμε καλά το χυμό λεμονιού με το αλάτι (μια κουταλιά αλάτι σε μια κούπα λεμόνι).
- Έπειτα βρέχουμε το ατσαλόμαλλο στο μείγμα και στη συνέχεια τρίβουμε απαλά με το βρεγμένο ατσαλόμαλλο το υλικό που έχει τη σκουριά.
- Σιγά σιγά,με κάθε πέρασμα θα απομακρύνεται η σκουριά. Καλό είναι να ξεπλένουμε το ατσαλόμαλλο πριν το βάλουμε στο μείγμα.
- Όταν τελειώσουμε ξεπλένουμε και σκουπίζουμε καλά την επιφάνεια. Καλό είναι να το περάσουμε με μια λεπτή στρώση λαδιού για προφύλαξη αν είναι μεταλλική η επιφάνεια.
Θετικά
- Οικονομικό
- Οικολογικό
- Απαιτεί προϊόντα που πάντα υπάρχουν σε ένα σπίτι
Αρνητικά
- Λίγο πιο χρονοβόρο από τους χημικούς η μηχανικούς τρόπους
Αφήνοντας το διάλυμα να δράσει
Υλικά
- Χυμός λεμονιού
- Αλάτι
Διαδικασία
- Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού στο υλικό που θέλουμε να καθαρίσουμε μέχρι να μουσκέψει εντελώς. Μετά ρίχνουμε το αλάτι πάνω και το αναμειγνύουμε.
- Το αφήνουμε να δράσει για μία μέρα και μετά το ξεπλένουμε με κρύο νερό. Αν έχει μείνει σκουριά επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
Θετικά
- Οικονομική
- Οικολογική
- Δε χρειάζεται καμία επίπονη διαδικασία
Αρνητικά
- Μπορεί να πάρει και μέρες μέχρι να απομακρυνθεί πλήρως η σκουριά