Φτιάξτε μόνοι σας γλάστρες με μωσαικό από πέτρες

0
γλάστρες με μωσαϊκό από πέτρες
 
 
Μια έξυπνη αλλά  συνάμα πολύ απλή ιδέα είναι να δημιουργήσετε όμορφες γλάστρες με μωσαϊκό από πέτρες.
Τα υλικά που χρειάζεστε είναι απλά και οικονομικά και η διαδικασία σχετικά εύκολη. Μπορεί να τη κάνει ο καθένας χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις ή εμπειρία.
 

Υλικά

  • Μεταλλικός κουβάς / δοχείο ή κάποιο άλλο στιβαρό δοχείο που να αντέχει αρκετό βάρος
  • Εποξική κόλλα πλακιδίων
  • Αρμόστοκος
  • Πέτρες της αρεσκείας σας

Διαδικασία

Αρχικά κάνετε τρύπες στο δοχείο (αν δε έχει ήδη) για να στραγγίζει από τα νερά.

Μετά περνάτε το κουβά με τη εποξική κόλλα πλακιδίων.Αν το δοχείο είναι μεταλλικό ίσως είναι καλύτερα να περάσετε πρώτα μια λεπτή στρώση και μετά όταν στεγνώσει να περάσετε τη κανονική στρώση.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και υαλοταινία για καλύτερη συγκράτηση.

Έπειτα αρχίζετε να φτιάχνετε το μωσαϊκό με τις πέτρες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ίδιου χρώματος,διαφορετικού ή ακόμα ν κάνετε και σχέδια.

Όταν στεγνώσει η κόλλα περνάτε το αρμόστοκο καλύπτοντας τα κενά. Αναλόγως τα διάκενα που θα έχετε αφήσει χρησιμοποιήστε τον κατάλληλο αρμόστοκο (υπάρχουν αρμόστοκοι για μικρά διάκενα και άλλοι για μεγαλύτερα).

Μετά από λίγα λεπτά καθαρίζετε το αρμόστοκο με ένα υγρό σφουγγάρι.
Είναι έτοιμη. Προαιρετικά μπορείτε να το περάσετε και βερνίκι πέτρας για να έχει γυαλάδα

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το Censational Girl που υπάρχει η πρωτότυπη κατασκευή (Είναι στα Αγγλικά)
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως καθαρίζουμε το ιστορικό μας από τον Chrome και τον Firefox
Επόμενο άρθρο10 μοναδικές κατασκευές με ξύλινα πατζούρια
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια