Πρόβλημα με το Πληκτρολόγιο Microsoft Wireless 3000

0
πρόβλημα με το microsoft 3000
 
Το συγκεκριμένο μοντέλο στη φωτογραφία, είναι το πληκτρολόγιο Microsoft Wireless 3000, ένα αρκετά εμπορικό σετ ασύρματου πληκτρολογίου/mouse. Είναι ένα σχετικά καλό μοντέλο με το πλεονέκτημα ότι χρησιμοποιεί ΑΑ μπαταρίες, σε αντίθεση με τα περισσότερα πληκτρολόγια που χρησιμοποιούν ΑΑΑ.
 
Δυστυχώς, λόγω κακής κατασκευής, το συγκεκριμένο μοντέλο αντιμετωπίζει πρόβλημα με πλήκτρα, μετά από μερικό καιρό. Συγκεκριμένα, ξαφνικά και χωρίς κανένα λόγο, μερικά πλήκτρα σταματάνε να λειτουργούν. Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πλήκτρο που είναι ελαττωματικό, αλλά μπορεί να συμβεί στο κάθε πλήκτρο, με πιο πολλές πιθανότητες σε μικρά πλήκτρα που βρίσκονται κοντά σε μεγάλα.
 
Μερικοί πιστεύουν ότι ευθύνεται η σκόνη ή σκουπιδάκια κάτω από τα πλήκτρα, αλλά όσο και να το καθαρίσετε δεν θα έχετε κάποιο αποτέλεσμα. Οι λύσεις είναι δύο, μία προσωρινή και μία πιο μόνιμη. 

 

Προσωρινή λύση

Η συγκεκριμένη λύση, βρέθηκε σε ένα φόρουμ και όσο και να φαίνεται “χαζή”, έχει άμεσα αποτελέσματα

Hold the keyboard in the air by one of the sides. Now give it a whack on the back of the keyboard. Instant fix.

Με απλά λόγια, χτυπήστε το δυνατά στο πίσω μέρος και θα φτιάξει…..
Και όντως φτιάχνει!!!

Μετά από 2-3 δυνατά χτυπήματα, δουλεύουν όλα τα πλήκτρα μια χαρά. Δυστυχώς δεν θα κρατήσει για πάντα. Κρατάει 1-4 βδομάδες και μετά πάλι τα ίδια. Αλλά η επισκευή είναι δωρεάν και χρειάζεται  μόνο 2-3 χτυπήματα. 

O λόγος είναι πιθανός στατικός ηλεκτρισμός.

Μόνιμη λύση

 Η δεύτερη λύση είναι πιο μόνιμη και είναι για όσους βαρεθούνε να χτυπάνε κάθε 2-3 βδομάδες το πληκτρολόγιο. Σε αυτή τη λύση, πρέπει να ανοίξετε το πληκτρολόγιο και να προσπαθήσετε να κάνετε το πληκτρολόγιο να έχει πιο καλή επαφή με την πλακέτα.
 
Το πρόβλημα πιθανώς είναι, ότι ανάμεσα στα πλήκτρα του num pad δεξιά και στα υπόλοιπα, υπάρχει ένα καλώδιο το οποίο συνδέει τη πλακέτα με τα πλήκτρα. Αυτό το καλώδιο περνάει από κάτω από τη διάφανη τυπωμένη μεμβράνη των πλήκτρων σε εκείνο το σημείο, με αποτέλεσμα να τη σηκώνει λίγο και να μη κάνει καλή επαφή με το πίσω μέρος του πληκτρολογίου. Έτσι με το οποιαδήποτε τράνταγμα κουνιέται λίγα χιλιοστά και έτσι “χάνει” κάποια πλήκτρα κάθε φορά. Με τα χτυπήματα προφανώς ξανακούμπαγε πάλι σωστά μέχρι να ταρακουνηθεί.
 
Με το πέρασμα του καλωδίου από πάνω αυτό το πρόβλημα φτιάχνει και για αρκετό καιρό δεν θα ξανασυναντήσετε πρόβλημα.

 

Το καλώδιο όπως είναι από το κατασκευαστή
Το καλώδιο όπως είναι από το κατασκευαστή
 
Το καλώδιο πάνω από το πλαστικό
Το καλώδιο πάνω από το πλαστικό
 

Προσοχή!

Για να ανοίξετε το πληκτρολόγιο θα πρέπει να ξεβιδώσετε καμιά 10αρια βίδες και να σπάσετε το κλείδωμα ασφαλείας που έχει. Κάτι που σημαίνει, ότι αν έχει ακόμα εγγύηση, δεν θα ισχύει πια.
Υπάρχει περίπτωση, τώρα να έχει πρόβλημα τώρα κάποιο από τα πλήκτρα του Num Pad. Αν χρησιμοποιείτε το NumPad τότε καλό είναι να μην ακολουθήσετε αυτή τη λύση.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως κατεβάζουμε υπότιτλους για ταινίες με το VLC
Επόμενο άρθροReview: Γωνιακός τροχός DeWalt D28139 (Φ125)
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια