Οι ξυλόσομπες που μπορούν να ζεστάνουν νερό δεν είναι κάτι νέο. Υπάρχουν στο εμπόριο μεγάλες ξυλόσομπες που μπορούν να συνδεθούν με μπόιλερ ή ακόμα και με καλοριφέρ. Όμως όπως θα δείτε και στο πρόσφατο βίντεο που ανέβασε η Laura Kampf, δεν είναι και τόσο δύσκολο να φτιάξετε μόνοι σας ένα DIY θερμοσίφωνα από ξυλόσομπα.

Μάλιστα, η ίδια δεν χρησιμοποίησε έτοιμη ξυλόσομπα, αλλά έφτιαξε μία μόνη της, από μία μεγάλη μπουκάλα υγραερίου. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι δεν χρειάζεστε ρεύμα ή ήλιο, άρα μπορείτε να την τοποθετήσετε οπουδήποτε. Επίσης λειτουργεί ως ταχυθερμοσίφωνας, δηλαδή ζεσταίνει το νερό στιγμιαία, οπότε δεν χρειάζεται να περιμένετε να ζεστάνει.

χαλκοσωλήνες περιμετρικά της ξυλόσομπας

H κατασκευή είναι σχετικά απλή. Το μόνο που χρειάζεται -αν δεν φτιάξετε μόνοι σας την ξυλόσομπα όπως η Laura Kampf- είναι να τοποθετήσετε, περιμετρικά της ξυλόσομπας, ένα πλέγμα από χαλκοσωλήνες. Όσο περισσότεροι χαλκοσωλήνες, τόσο το καλύτερο. Η συγκεκριμένη κατασκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε εσωτερικό χώρο και μάλιστα αρκετοί τοποθετούν τους χαλκοσωλήνες και στα μπουριά.

Προσοχή, αν φτιάξετε μόνοι σας την ξυλόσομπα από μία μπουκάλα που περιείχε υγραέριο, θα πρέπει να κάνετε αυτό που κάνει και η Laura Kampf στην αρχή του βίντεο. Δηλαδή να γεμίσετε την μπουκάλα με νερό πριν χρησιμοποιήσετε τροχό.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν και άλλες παρόμοιες ιδέες. Κάποιες από αυτές αφορούν τις λεγόμενες “rocket stoves”, ένα πολύ αποδοτικό τρόπο για να μαγειρεύεις από ξύλα. Ίσως η καλύτερη πατέντα, είναι αυτή που θα δείτε σε αυτό το βίντεο, με μία μονωμένη rocket stove που ζεσταίνει νερό για τεπόζιτο.

Αν σας άρεσε αυτή η κατασκευή από την Laura Kampf, τότε καλό θα ήταν να δείτε και τη DIY θερμαινόμενη καρέκλα γραφείου καθώς και αυτό το DIY mini bar από μεταλλική βαλίτσα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως να φτιάξετε μία υδραυλική μέγγενη
Επόμενο άρθροΒενζινοκίνητο δισκοπρίονο από αλυσοπρίονο
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια