Μετατροπή θερμαινόμενου καθίσματος αυτοκινήτου σε καρέκλα γραφείου

0

Η μετατροπή ενός καθίσματος αυτοκινήτου σε καρέκλα γραφείου δεν είναι κάτι καινούργιο. Χιλιάδες το έχουν προσπαθήσει. Ειδικά αν το κάθισμα είναι  καλής ποιότητας “bucket”, τότε θα είναι πολύ καλύτερο από τις κοινές gaming καρέκλες. Όμως η youtuber Laura Kampf to πήγε ένα βήμα παραπέρα. Χρησιμοποίησε ένα θερμαινόμενο κάθισμα και το μετέτρεψε σε θερμαινόμενη καρέκλα γραφείου.

Η διαδικασία μετατροπής είναι πάνω κάτω ίδια. Δηλαδή και εδώ θέλετε μία ένα υδραυλικό μηχανισμό για κάθισμα γραφείου και μία αυτοσχέδια βάση που θα ενώνει το μηχανισμό με το κάθισμα.

Στο ηλεκτρολογικό κομμάτι, το θερμαινόμενο κάθισμα αυτοκινήτου χρησιμοποιεί ρεύμα αυτοκινήτου, δηλαδή 12V συνεχούς τάσης. Οπότε ή θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μία μπαταρία 12V ή ένα τροφοδοτικό 12VDC. H ίδια χρησιμοποίησε ενα τροφοδοτικό από για LED φωτάκια, το οποίο έβαλε προσωρινά στην πίσω τσέπη του καθίσματος. Προφανώς δεν είναι η καλύτερη λύση, γιατί αν κοπεί το καλώδιο που πηγαίνει στο τροφοδοτικό, τότε θα υπάρχει πρόβλημα. Μία μικρή μπαταρία UPS σίγουρα θα ήταν πιο ασφαλής λύση. 

Αν δεν φορτώνει το βίντεο, δείτε το εδώ.

Πραγματικά αρκετά χρήσιμη κατασκευή, ειδικά για όσους κάθονται πολλές ώρες στον υπολογιστή. Παλιά καθίσματα αυτοκινήτου μπορείτε να βρείτε σε μάντρες με αυτοκίνητα προς απόσυρση ή σε αγγελίες στο car.gr. Με λίγη τύχη μπορείτε να βρείτε δερμάτινο θερμαινόμενο κάθισμα, από παλιό μοντέλο, με λιγότερο από 100 ευρώ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Ετικετογράφος Dymo Labelmanager 210D
Επόμενο άρθροΔωρεάν online εφαρμογή αφαιρεί αυτόματα το φόντο από φωτογραφίες
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια