Ένας αυτόνομος φορητός SSD δίσκος που κάνει αυτόματο backup στα δεδομένα σας

0

To GNARBOX 2.0 είναι ένας αυτόνομος δίσκος SSD που απευθύνεται σε όσους θέλουν να κάνουν backup τα δεδομένα τους οπουδήποτε, χωρίς να χρειάζεται να κουβαλούν μαζί τους laptop ή άλλα ογκώδη μηχανήματα. 

Είναι αρκετά μικρό σε μέγεθος, αδιάβροχο και χάρη στην τεχνολογία SSD, σχεδόν, άθραυστο. Το πιο σημαντικό του πλεονέκτημα είναι ότι δεν πρόκειται απλώς για ένα δίσκο με κάποιο backup λογισμικό, αλλά είναι ένα αυτόνομο μηχάνημα, δηλαδή ένα μηχάνημα το οποίο μπορεί να μεταφέρει αρχεία και να κάνει αυτόματα backup σε υπηρεσίες cloud (πχ dropbox), χωρίς καμία σύνδεση σε υπολογιστή. 

Μάλιστα, έχει δυνατότητα σύνδεσης, ελέγχου και  επεξεργασίας των αρχείων μέσω ειδικής εφαρμογής για smartphone. Έτσι για παράδειγμα, ένας φωτογράφος που κάνει μία επαγγελματική φωτογράφηση σε ένα εξωτερικό και δυσπρόσιτο σημείο, μπορεί να μεταφέρει τα αρχεία από την φωτογραφική στο GNARBOX και αφού κάνει μία πρώτη επεξεργασία στο κινητό να τα μεταφέρει -με WiFi hotspot από το κινητό- αυτόματα στο dropbox. Προφανώς και το κύριο target group είναι φωτογράφοι και κινηματογραφιστές, αλλά πιθανώς να είναι αρκετά χρήσιμο και σε άλλα επαγγέλματα. 

Το GNARBOX 2.0 αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαδικασία χρηματοδότησης μέσω του Kickstarter και από ότι φαίνεται τα πάει περίφημα. Όπως φαίνεται και από το όνομά του, αυτή είναι η δεύτερη πιο βελτιωμένη έκδοση, με την πρώτη να έχει κυκλοφορήσει επιτυχημένα πριν μερικούς μήνες. Το κόστος του δεν είναι ευκαταφρόνητο, αφού η πιο μικρή έκδοση των 120GB κοστίζει με προ-παραγγελία περίπου 250 ευρώ, δηλαδή τα 3πλα από όσο κοστίζει ένας απλός SSD δίσκος 120GB. Όμως για επαγγελματίες, που η δουλειά τους εξαρτάται από την ασφάλεια των δεδομένων τους είναι σίγουρα μία καλή, εναλλακτική λύση. Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροMakeHuman, ένα πρόγραμμα 3D σχεδίασης ανθρώπινων μοντέλων
Επόμενο άρθροΑναβάθμιση στην μνήμη του iPhone; Και όμως γίνεται
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια