Αρχική DIY Αναβάθμιση στην μνήμη του iPhone; Και όμως γίνεται

Αναβάθμιση στην μνήμη του iPhone; Και όμως γίνεται

0
Αναβάθμιση στην μνήμη του iPhone; Και όμως γίνεται

To κανάλι Strange Parts στο youtube έγινε ευρέως γνωστό μετά από ένα viral βίντεο στο οποίο έδειχνε πως κατάφερε να συναρμολογήσει ένα πλήρως λειτουργικό iPhone, από μέρη που αγόρασε -πολύ φθηνότερα- στο εμπόριο. Πριν λίγες ημέρες ανέβασε άλλο ένα ενδιαφέρον βίντεο με iPhone hack, που έγινε και αυτό αμέσως viral. Αυτή τη φορά, δείχνει πως κατάφερε  να αναβαθμίσει μόνος του το 16GB nand eMMC chip, με ένα αντίστοιχο των 128GB. Για όσους δεν γνωρίζουν, αυτό είναι το chip της μνήμης (όχι της RAM) που έχει ένα κινητό. Συχνά αναφέρεται και ως ROM.

Παρότι δεν είναι ο πρώτος που επιχειρεί κάτι ανάλογο, καθώς υπάρχουν ήδη εξειδικευμένα σέρβις που το κάνουν στο εξωτερικό, είναι μάλλον ο πρώτος που κάνει ένα πλήρη οδηγό για ερασιτέχνες. Η διαδικασία δεν είναι απλή, αλλά από ότι φαίνεται, με αρκετή εξάσκηση, μπορεί να γίνει ακόμα και από ερασιτέχνες.

iphone upgrade
Ένα από τα εξαρτήματα που χρειάζονται είναι ένα μεταλλικό στένσιλ για τα απλώσετε σωστά την soldering paste

Το μόνο πρόβλημα είναι χρειάζονται μερικά βοηθήματα και μία ειδική συσκευή για προγραμματισμό του καινούργιου chip. Όλα αυτά κάνουν την αναβάθμιση ασύμφορη αν θέλετε να το επιχειρήσετε μόνο μία φορά. Όμως σέρβις ή όποιος κάνει επισκευές σε αρκετά iphone θα κάνει απόσβεση πάρα πολύ γρήγορα.

Η πρόσβαση σε αυτά τα εργαλεία αλλά και στο ίδιο το τσιπ δεν ήταν δύσκολη για αυτόν, αφού όταν έκανε την αναβάθμιση βρισκόταν στην περιοχή της Shenzhen στην Κίνα. H Shenzhen είναι η τεχνολογική πρωτεύουσα της Κίνας, με χιλιάδες εξειδικευμένα καταστήματα με προϊόντα τεχνολογίας, οπότε είναι αρκετά εύκολο να βρεις το οτιδήποτε σε πολύ χαμηλές τιμές. Όμως τα περισσότερα από αυτά μπορείτε να τα βρείτε και στο ebay ή σε διάφορα παρόμοια καταστήματα.

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Πείτε μας τη γνώμη σας, αφήνοντας ένα σχόλιοx