Ένα μεγάλο μειονέκτημα που έχουν οι περισσότερες industrial κατασκευές – τουλάχιστον όσες δεν αφορούν κατασκευές με σωλήνες- είναι ότι απαιτούν ηλεκτροκόλληση. Παρότι οι ηλεκτροκολλήσεις είναι πλέον αρκετά οικονομικές και μπορείτε να βρείτε μία inverter ακόμα και με 100 ευρώ, θέλουν μία μικρή εξοικείωση και απαραίτητο εξοπλισμό και προφυλάξεις ώστε να μην έχετε δυσάρεστες συνέπειες.

Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βίδες και παξιμάδια για να κάνετε μερικές ενώσεις, όμως υπάρχουν περιπτώσεις που αυτό είναι πρακτικά αδύνατο. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η γωνιακή ένωση δύο μεταλλικών δοκών. Είτε είναι κομμένες φάλτσα είτε ίδια, δεν υπάρχει τρόπος να βιδωθούν άμεσα (εκτός και αν είναι μασίφ).

Ένα πολύ ευφάνταστο τρόπο για να λύσει αυτό το πρόβλημα βρήκε ο δημιουργός πίσω από το κανάλι του youtube Modern Builds. Πως; Χρησιμοποιώντας κρυφές ξύλινες δοκούς εσωτερικά των μεταλλικών. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να βιδώσει κάθετα -και σταθερά- δοκούς αλουμινίου. Οι ξύλινοι δοκοί έχουν διπλό πλεονέκτημα, καθώς και προσφέρουν εσωτερική ενίσχυση στο μαλακό αλουμίνιο αλλά και δίνουν την δυνατότητα στην βίδα να «πιαστεί» από κάπου.

Χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνική κατάφερε να φτιάξει ένα πολύ όμορφο και μοντέρνο industrial τραπεζάκι, χωρίς να χρησιμοποιήσει καθόλου ηλεκτροκόλληση. Πραγματικά πάρα πολύ έξυπνη ιδέα που μπορεί να βολέψει αρκετούς δημιουργούς -ειδικά γυναίκες- που δεν έχουν μία ηλεκτροκόλληση. 

δοκαράκια σε αλουμίνιο
Για έξτρα σταθερότητα χρησιμοποίησε εποξική κόλλα μαζί με τα δοκαράκια

Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι ότι για να πετύχει αυτό, θα πρέπει τα ξύλινα δοκαράκια να χωράνε ίσα ίσα στο εσωτερικό της μεταλλικής δοκού. Αν υπάρχει έστω και μικρή απόκλιση, τότε η κατασκευή δεν θα είναι σταθερή.

μοντέρνο τραπέζι χωρίς ηλεκτρόκολληση
Αν και κουνιέται είναι ικανό να αντέξει το βάρος του δημιουργού, ο οποίος χοροπήδησε πάνω του

Όπως σημειώνει και ο ίδιος ο δημιουργός, αυτή η τεχνική δεν προσφέρει την σταθερότητα και την αντοχή που έχουν οι συνδέσεις με ηλεκτροκόλληση. Οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο ως εναλλακτική.

σχέδια στο sketchup

Μπορείτε να παρακολουθήσετε αναλυτικά όλη την διαδικασία κατασκευής στο βίντεο από το κανάλι ModernBuilds και για όσους ενδιαφέρονται να την αντιγράψουν, ο δημιουργός προσφέρει δωρεάν και 3D σχέδια στο sketchup. Αν θέλετε να δείτε μία ακόμα κατασκευή από τον ίδιο δημιουργό, δεν έχετε παρά να πατήσετε εδώ για να δείτε αυτό το πολύ όμορφο βοηθητικό τραπεζάκι από κορμό δέντρου.

Διαφήμιση
ΠΗΓΗModern Builds
Προηγούμενο άρθροΜία έξυπνη συσκευή που διπλώνει μόνη της τα ρούχα σας σε δευτερόλεπτα
Επόμενο άρθροReview: Θερμόμετρο υπερύθρων μετώπου Rycom JXB-178
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια