Το χρώμα αυτοκινήτου όταν στεγνώνει γίνεται αρκετά σκληρό. Τόσο σκληρό που μπορεί να αντέχει ακόμα και ξυσίματα σε τοίχους ή σε κολονάκια στην εθνική. Ο Peter Brown, ένας αρκετά γνωστός youtuber ο οποίος είχε επίσης φτιάξει και αυτό το εντυπωσιακό δακτυλίδι , έχοντας στο μυαλό του αυτό και στην διάθεση τού αρκετά κομμάτια από ξεραμένο χρώμα αυτοκινήτου, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα πολύ όμορφο DIY μενταγιόν.

DIY μενταγιόν από ξεραμένο χρώμα αυτοκινήτουΤα κομμάτια που είχε ήταν από σημεία που έσταζε η βαφή σε ένα φανοποιείο και το καθένα από αυτά είχε δεκάδες στρώσεις από διαφορετικά χρώματα. Ο ίδιος χρησιμοποίησε το πιο πλατύ από αυτά που είχε.

DIY μενταγιόν από ξεραμένο χρώμα αυτοκινήτουΤο ξεραμένο χρώμα ήταν τόσο σκληρό που μπορούσε να τορναριστεί, έτσι όλη η διαδικασία έγινε στον τόρνο. Το μόνο που χρίζει αναφοράς για την όλη διαδικασία, είναι η χρησιμοποίηση θερμόκολλας για να στερεωθεί το κομμάτι στον τόρνο.

DIY μενταγιόν από ξεραμένο χρώμα αυτοκινήτουΤο τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο, αν και ο ίδιος από απροσεξία το έσπασε λίγο, κατά το τορνάρισμα. Η ιδέα για την χρήση της ξεραμένης μπογιάς αυτοκινήτου για δημιουργία αντικειμένων, δεν ήταν δικιά του, αλλά ενός άλλο δημιουργού, του Carl Jacobson, ο οποίος αρκετά χρόνια πριν είχε δημιουργήσει μερικά παρόμοια αντικείμενα με την ίδια ακριβώς μέθοδο.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την διαδικασία κατασκευής αυτού του DIY μενταγιόν, στο παρακάτω βίντεο από το Youtube. Και μίας που θα είστε και εκεί, κάντε και εγγραφή στο κανάλι του, καθώς ανεβάζει μερικές πολύ πρωτότυπες κατασκευές.

Διαφήμιση
ΠΗΓΗPeter Brown
Προηγούμενο άρθροOmega2, ένα μικρό devepment board με μόνο 5 ευρώ
Επόμενο άρθροΠολυχρηστικό ρετρό σκαμπό με midcentury γραμμή
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια