Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να κρεμάει κάποιος τα εργαλεία του. Από πολύ ακριβές εμπορικές λύσεις, μέχρι πάμφθηνες πατέντες. Ο κάθε τρόπος έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, και ειδικά όταν πρόκειται για φτηνές πατέντες, τα μειονεκτήματα είναι περισσότερα από τα πλεονεκτήματα. Όχι όμως και σε αυτή την πανέξυπνη πατέντα που παρουσίασε σε ένα πρόσφατο βίντεο ο πολύ καλός youtuber Pocket83.

DIY στήριγμα εργαλείων από σωλήνα PVCΗ ιδέα του είναι πολύ πρακτική και πάρα πολύ οικονομική, καθώς το μόνο υλικό που απαιτείται είναι ένα μικρό κομμάτι από σωλήνα PVC, στη διάμετρο που θέλετε. O ίδιος χρησιμοποιεί αυτή την πατέντα, για να κρεμάει τα σκαρπέλα και τα μαχαίρια στον τόρνο, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε υπάρχει ένας σωλήνας.

DIY ΠριτσίνιαΙδιαίτερο ενδιαφέρον, εκτός και από την ιδέα, έχει και ο τρόπος που ένωσε τα δύο κομμάτια PVC μεταξύ τους. Αν και όπως είπε, αρχικά χρησιμοποίησε κόλλα PVC (cement glue), προτίμησε να χρησιμοποιήσει αυτοσχέδια πριτσίνια από κοινό χάλκινο καλώδιο. Με αυτό τον τρόπο η ένωση είναι πολύ πιο ισχυρή και δεν έχει τα μειονεκτήματα που ίσως έχει η κόλλα PVC μετά από καιρό.

Τα πριτσίνια τα δημιούργησε τοποθετώντας ένα κομμάτι χάλκινου καλωδίου, μέσα σε μία τρύπα στα δύο κομμάτια PVC και χτυπώντας ελαφρά με σφυρί. 

Κάτι που επίσης θα πρέπει αν σημειωθεί, είναι ότι οι σωλήνες PVC υπάρχουν σε διάφορα πάχη. Όσο πιο χοντρό είναι το πλαστικό, τόσο πιο δύσκαμπτη (και ακριβή) είναι.

Διαφήμιση
  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • PVC
Προηγούμενο άρθροReview : Πολυεργαλείο Parkside PMFW 310 C2 (+ σύγκριση με αντίστοιχο Bosch)
Επόμενο άρθροΈνα οικονομικό laptop που κοστίζει λιγότερο από 90 ευρώ
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια