Πρωτότυπο φωτιστικό από σωλήνα PVC

0

φωτιστικό με σωλήνα PVC

 

Ένα διαφορετικό και πολύ οικονομικό φωτιστικό  από σωλήνα PVC παρουσιάζεται στο κανάλι shake the future στο youtube. Ο τρόπος παρασκευής είναι αρκετά απλός και ακολουθεί μια πολύ δημοφιλή τεχνική για τη δημιουργία σφαιρικών κατασκευών, το μπαλόνι.

 
 Selection_906
Στο βίντεο δείχνει το κόψιμο μιας μικρής σωλήνας pvc με ένα κόφτη για λάστιχα σε δεκάδες ίσα κομμάτια. Ο συγκεκριμένος κόφτης δεν είναι ιδιαίτερα ακριβός και μπορείτε να βρείτε κάποιον με λιγότερο από 10 ευρώ. Αν σκοπεύετε να κάνετε κάτι αντίστοιχο, τότε θα πρέπει να αγοράσετε έναν σίγουρα.
Στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός φουσκωμένου μπαλονιού σαν βάση, αρχίζει και κολλάει τα κομμάτια pvc μεταξύ τους με θερμόκολλα. Όταν έχει ολοκληρωθεί η σφαίρα ξεφουσκώνει το μπαλόνι και το βγάζει προσεκτικά από μια μικρή τρύπα στο πάνω μέρος. Πλέον το μόνο που μένει είναι το πέρασμα του ντουί και το φωτιστικό είναι έτοιμο.
 
 
εργαλείο κοπής μαλακής σωλήνας
εργαλείο κοπής μαλακής σωλήνας
Δύο πράγματα θέλουν σίγουρα προσοχή αν το επιχειρήσει κάποιος. Πρώτον αν και δεν έχει και τεράστια σημασία, η σωλήνα που χρησιμοποιείται αν και αναφέρεται ως σωλήνα PVC μάλλον δεν είναι. Σίγουρα δεν είναι σκληρή πλαστική σωλήνα αποχετεύσης (αυτή συνήθως αναφέρεται ως pvc) αλλά μάλλον ούτε και εύκαμπτη PVC, καθώς συνήθως έχει μικρές ραβδώσεις (που δεν φαίνεται από το βίντεο να έχει αυτή η σωλήνα) αλλά μάλλον μαλακή πλαστική σωλήνα ύδρευσης (από πολυαιθυλένιο HDPE). Πιθανώς βέβαια στο εξωτερικό να υπάρχει αντίστοιχη εύκαμπτη PVC.
 
Και δεύτερον στο βίντεο χρησιμοποιείται θερμόκολλα. Η θερμόκολλα είναι ισχυρή κόλλα και πολύ εύκολη στη εφαρμογή. Έχει όμως ένα μεγάλο μειονέκτημα. Δεν έχει αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες, καθώς υγροποιείται. Έτσι για λαμπτήρα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε οπωσδήποτε LED ή στη χειρότερη περίπτωση φθορίου που παράγουν πολύ λίγη θερμότητα. Αν χρησιμοποιήσετε αλογόνου, τότε πιθανώς να αρχίσει να λιώνει μέσα σε λίγες ώρες.


 

Δείτε ολόκληρη τη διαδικασία κατασκευής στο φωτιστικό από σωλήνα PVC, αναλυτικά σε αυτό το βίντεο από το youtube.
φωτιστικό από σωλήνα PVC
Αν θέλετε να δείτε ένα ακόμα φωτιστικό με σωλήνες PVC αλλά και ακόμα περισσότερες ιδέες για κατασκευές τότε μπορείτε να πατήσετε εδώ.
 
 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY βάση για Monopoly πάνω σε ένα τραπέζι
Επόμενο άρθροΡεαλιστικές αναπαραστάσεις σε μικρογραφία
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια