Η Laura Kampf είναι μία νεαρή ανερχόμενη youtuber που κατά καιρούς ανεβάζει μερικά πολύ ενδιαφέροντα βίντεο. Πρόσφατα ανέβασε ακόμα ένα. Σε αυτό το βίντεο δείχνει τον τρόπο με τον οποίο δημιούργησε ένα DIY ξύλινο εξάγωνο φωτιστικό με κωνικό σχήμα. 

Το ίδιο το φωτιστικό δεν είναι αυτό που έχει τόσο ενδιαφέρον, καθώς ήδη υπάρχουν αρκετά βίντεο και οδηγοί για παρόμοια φωτιστικά. Πιο πολύ ενδιαφέρον έχει ο τρόπος που το κάνει.

DIY ξύλινο εξάγωνο φωτιστικόΗ ίδια χρησιμοποιεί ένα μεγάλο μαδέρι, το οποίο με τη βοήθεια παγκοπρίονου, το κόβει σε λεπτότερες σανίδες. 

DIY εξάγωνο φωτιστικόDIY εξάγωνο φωτιστικόΣτην συνέχεια, με ένα απλό βοήθημα φτιαγμένο από ρετάλια ξύλου, κόβει στο παγκοπρίονο τις σανίδες ακριβώς στο ίδιο μέγεθος. Το καλό με αυτό το βοήθημα είναι ότι δεν χρειάζεται κάποια ακρίβεια κατά την δημιουργία του, καθώς όλα τα κομμάτια που θα κοπούν με αυτό, θα έχουν ακριβώς το ίδιο σχήμα, και έτσι θα ταιριάζουν απόλυτα.Το κόψιμο γίνεται σε γωνία 30 μοιρών, επειδή πρόκειται για εξάγωνο. 

DIY ξύλινο εξάγωνο φωτιστικόΤο επόμενο κομμάτι που έχει λίγο ενδιαφέρον είναι ότι δεν χρησιμοποιεί καθόλου σφιγκτήρες για την συναρμολόγηση των έξι κομματιών. Με μία χαρτοταινία, λίγο ξυλόκολλα και τον απαραίτητο χρόνο αναμονής το εξάγωνο είναι έτοιμο. Άλλοι για να δέσουν μία εξάγωνη κατασκευή, χρησιμοποιούν συνήθως είτε λαστιχάκια είτε ένα πολύπλοκο συνδυασμό σφιγκτήρων. Αλλά εφόσον δεν πρόκειται να δεχτεί πιέσεις αυτή η κατασκευή, μάλλον απλή ξυλόκολλα με χαρτοταινία είναι μια χαρά.

ξύλινο εξάγωνο φωτιστικόΤο τελευταίο κομμάτι στο οποίο αυτό το ξύλινο εξάγωνο φωτιστικό διαφέρει λίγο από τα υπόλοιπα, είναι η χρησιμοποίηση ενός ορειχάλκινου κομματιού στο εσωτερικό για καλύτερη αντανάκλαση αλλά και πιο όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα. Το εξάγωνο αυτό κομμάτι, το έκοψε από ένα φύλλο ορειχάλκου με ένα γωνιακό τροχό και ένα ποτηροτρύπανο (για την τρύπα για το ντουί)

ορειχάλκινο ντουίΦυσικά για ντουί χρησιμοποίησε ορειχάλκινο, το οποίο εκτός από ομορφιά, έχει και μεγαλύτερες αντοχές στην θερμότητα από το πλαστικό. Για λάμπα χρησιμοποίησε μία  διακοσμητική industrial. 

Δείτε αναλυτικά την διαδικασία κατασκευής για αυτό το ξύλινο εξάγωνο φωτιστικό στο παρακάτω βίντεο από το κανάλι της.
Διαφήμιση
ΠΗΓΗLaura Kampf
Προηγούμενο άρθροΈνα απλό εξάρτημα μετατρέπει το δισκοπρίονο σε αλυσοπρίονο
Επόμενο άρθροΈρχεται ο πρώτος οικιακός 3D εκτυπωτής μετάλλου
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια