Οι κοινές σφραγίδες είναι συνήθως από κάποιο μαλακό υλικό, όπως λινόλεουμ. Είναι φτηνές και πρακτικές, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με μελάνι και χρώμα. Αν θέλετε να κάνετε πυρογραφία με σφραγίδα, τότε αναγκαστικά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μεταλλική. Οι μεταλλικές μπορούν να γίνουν σχετικά εύκολα με ένα καλό cnc ή μία φρέζα μετάλλου. Αν όμως το σχέδιο δεν είναι αρκετά πολύπλοκο και έχετε πολύ υπομονή, ίσως μπορείτε να φτιάξετε μία DIY μεταλλική σφραγίδα, μόνο με ένα dremel. 

Αυτό ακριβώς ο τρόπος παρουσιάζεται στο κανάλι του Youtube FinnCrafted, όπου ο δημιουργός του καναλιού, μόνο με ένα dremel με εξάρτημα δίσκου λείανσης, δημιουργεί μία μεταλλική σφραγίδα με το logo του καναλιού του.

Το λογότυπο του είναι σχετικά απλό, μόνο με ευθείες γραμμές, και αυτό έκανε την κατασκευή αρκετά πιο εύκολη. Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να τυπώσει το λογότυπο σε ένα χαρτί και να το κολλήσει πάνω σε ένα ατσάλινο κομμάτι, στις διαστάσεις που ήθελε.

DIY μεταλλική σφραγίδα με DremelΣτην συνέχεια με ένα κοπίδι, αφαιρεί από το κολλημένο χαρτί, τα μη τυπωμένα σημεία. Έτσι, έχει πλέον πάνω στο μεταλλικό κομμάτι, ένα ακριβές πρότυπο της σφραγίδας.

DIY μεταλλική σφραγίδα με dremelΠλέον, το μόνο που μένει είναι η χάραξη με το dremel. Για αυτό χρησιμοποιεί τους δίσκους λείανσης που έχουν σαν εξάρτημα τα dremel και με αρκετή υπομονή, σκάβει την σφραγίδα.

DIY μεταλλική σφραγίδα με DremelΓια φινίρισμα, την λιμάρει για να φύγουν οι όποιες ατέλειες, και την  καθαρίζει με ταινιολειαντήρα.

DIY metalliki sfragida dremel__05_v1Αν και όπως φαίνεται από το βίντεο, έχει κάποιες μικρό-ατέλειες το τελικό αποτέλεσμα, αυτές είναι σχεδόν ασήμαντες και σίγουρα στην πυρογραφία δεν φαίνονται τόσο, καθώς το κάψιμο του ξύλου ποτέ δεν είναι 100% καθαρό.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο, αναλυτικά την διαδικασία κατασκευής για αυτή τη DIY μεταλλική σφραγίδα.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈνα ξύλινο ρετρό terrarium που θα ομορφύνει κάθε χώρο
Επόμενο άρθροΜοντέρνα φορητά ηχεία μέσα σε κορμούς δέντρων
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια