Τα terrarium είναι ένα γυάλινο δοχείο, συνήθως κλειστού ή ήμι-ανοιχτού τύπου, στο οποίο υπάρχουν φυτά, τα οποία απαιτούν ελάχιστη ή μηδενική φροντίδα. Τα κλασσικά terrarium, είναι γυάλινα βάζα με ένα ή και περισσότερα παχύφυτα, μαζί με βοτσαλάκια και διάφορα βρύα.

Μία παραλλαγή της Wardian Case, από τον 19ο αιώνα

Τα κλασσικά terrarium σε γυάλινα βάζα όπως τα ξέρουμε, είναι η εξέλιξη των ξύλινων προθηκών Wardian, τα οποία ήταν τα πρώιμα terrrarium του 19ου αιώνα και πήραν το όνομά τους, από τον εμπνευστή τους, τον Dr Nathaniel Bagshaw Ward.

ξύλινο ρετρό terrariumΈνα studio από την Μαλαισία, προσπαθεί να επαναφέρει αυτά τα ρετρό terrarium στην μόδα, δημιουργώντας μία πολύ όμορφη παραλλαγή τους, που θυμίζει σε σχήμα, μικρό ξύλινο θερμοκήπιο.

ξύλινο ρετρό τεραριουμΑυτό το ρετρό terrarium, είναι φτιαγμένο αποκλειστικά από ξύλο φλαμουριάς και στο εσωτερικό έχει ένα μεταλλικό ταψί για δοχείο φύτευσης, από γαλβανισμένη λαμαρίνα.

Xilino_TerrariumΣίγουρα πρόκειται για μία πολύ όμορφη ιδέα για διακόσμηση στο γραφείο αλλά και στο σπίτι, που θα ομορφύνει τον χώρο σας χωρίς την ανάγκη της καθημερινής φροντίδας, την οποία έχουν άλλες λύσεις (πχ ενυδρεία, γλάστρες)

 

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.