Αποθηκεύστε και μετατρέψτε τις επαγγελματικές κάρτες αυτόματα σε επαφή με το Evernote

0
Αν και στην σημερινή ψηφιακή εποχή, οι κλασσικές επαγγελματικές κάρτες δεν έχουν την αίγλη που είχαν παλιά, εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται και είναι ένας καλός τρόπος να βρίσκετε μαζεμένα τα στοιχεία επικοινωνίας, για κάποιον επαγγελματία που ενδιαφέρεστε.
Επειδή όμως είναι μικρές σε μέγεθος, χάνονται και καταστρέφονται αρκετά εύκολα. Μια απλή λύση είναι να περνάτε τα στοιχεία άμεσα στον κατάλογο του κινητού σας τηλεφώνου, αλλά μετά από λίγο ο κατάλογος γίνεται δύσχρηστος από τα πολλά τηλέφωνα.

Το Evernote, είναι ίσως η πιο γνωστή εφαρμογή για εύκολη αποθήκευση σημειώσεων, άρθρων, λιστών και γενικά οποιασδήποτε πληροφορίας επιθυμείτε. Είναι εντελώς δωρεάν (αν και υπάρχει η pro έκδοση η οποία έχει συνδρομή, εκτός και αν είστε συνδρομητής συγκεκριμένης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, οπότε είναι δωρεάν για ένα χρόνο) και μπορεί να εγκατασταθεί σε υπολογιστή (με υποστήριξη για σχεδόν όλους τους browser) αλλά και σε κίνητο ή tablet (android και iOS).

Μία από, τις όχι και τόσο γνωστές, λειτουργίες που έχει, είναι η αυτόματη αποθήκευση και μετατροπή των επαγγελματικών καρτών, σε επαφή στο κινητό.

Για να το κάνει αυτό, χρησιμοποιεί την ίδια την κάμερα του κινητού, για να καταγράψει και να διαβάσει αυτόματα τα στοιχεία από την επαγγελματική κάρτα. Μπορεί να προσδιορίσει αυτόματα το μέγεθος της κάρτας και έτσι να cropαρει τη λήψη, κρατώντας  μόνο την κάρτα.

Αν η κάρτα είναι καλά σχεδιασμένη και τα γράμματα ευανάγνωστα, τότε θα διαβάσει, χωρίς πρόβλημα, όλα τα στοιχεία από την κάρτα. Σε κάρτες με πολύ μικρή γραμματοσειρά ή διάφορα οπτικά εφέ, ίσως αντιμετωπίσει πρόβλημα. Εκεί φυσικά μπορείτε να επέμβαιτε εσείς, και να διορθώσετε τυχόν λάθη.

Το Evernote, μπορεί να αποθηκεύσει τα στοιχεία σαν επαφή στον κατάλογο του κινητού, ή απλώς να τα κρατήσει στα αρχεία του, για επεξεργασία από εκεί.
Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, είναι ότι το Evernote έχει αυτόματο συγχρονισμό μέσω cloud, οπότε όλες οι επαφές και τα αρχεία μπορούν να είναι προσβάσιμα στο λογαριασμό σας, από όποια συσκευή έχετε (υπολογιστή, τάμπλετ, κινητό…).
 
Μπορείτε να παρακολουθήσετε το παραπάνω βίντεο για να δείτε πως ακριβώς λειτουργεί και πόσο εύκολο είναι. 
 
 
Μερικές μικρές συμβουλές
  • Για καλύτερα αποτελέσματα, πάντα να επιλέγετε σαν φόντο κάτι που κάνει αντίθεση με την κάρτα. Έτσι αν η κάρτα είναι λευκή, τότε καλό είναι να την φωτογραφίσετε σε σκούρο φόντο (ιδανικά μαύρο).
  • Αν η κάρτα είναι γυαλιστερή, τότε θα πρέπει να βγάλετε την φωτογραφία υπό γωνία, γιατί αλλιώς θα γυαλίζει και δεν θα αντιληφθεί αυτόματα τα στοιχεία.
  • Όσο καλύτερος είναι ο φωτισμός, τόσο καλύτερα θα είναι και τα αποτελέσματα. Λήψεις σε σκοτεινό μέρος, θα είναι προβληματικές.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈνα smart γραφείο που ρυθμίζει αυτόματα το ύψος του
Επόμενο άρθροΒοήθημα για πανοραμική λήψη περιστροφικού timelapse βίντεο

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια