Χάρτινοι origami πελαργοί που χορεύουν

Μοναδικό θέαμα από χάρτινους οριγκάμι πελαργούς που χορεύουν αρμονικά με την βοήθεια ηλεκτρομαγνιτικού κυκλώματος.

0

Χάρτινοι origami πελαργοί χορεύουν

 
To origami, είναι μια αρχαία Ιαπωνική τεχνική, με την οποία μπορούν να δημιουργηθούν πολύπλοκες μορφές από χαρτί. Αν και υπάρχουν εκατοντάδες  εντυπωσιακές κατασκευές με origami, οι περισσότερες είναι ακίνητα έργα ή στην καλύτερη περίπτωση, έχουν κάποια μικρή κίνηση με τη βοήθεια κάποιου χεριού.
 
Χάρτινοι origami πελαργοί χορεύουν
 
Ο Ιάπωνας σχεδιαστής και δημιουργός Τ. Ugoita, κατάφερε να δημιουργήσει μερικά origami που θυμίζουν πελαργό, που όχι μόνο κινούνται, αλλά χορεύουν απόλυτα συγχρονισμένα. Και το αποτέλεσμα, όπως φαίνεται στα παραπάνω gif,  είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό.
Χάρτινοι origami πελαργοί χορεύουν
 
Όσο και να φαίνεται περίεργο, αυτά που βλέπετε, είναι origami από απλό χαρτί, τα οποία στα πόδια τους έχουν μαγνήτες. H κίνηση επιτυγχάνεται με τη βοήθεια του ηλεκτρομαγνητισμού ο οποίος μετακινεί τους μαγνήτες στα πόδια των origami. Για να γίνει αυτό χρησιμοποιείται ειδικό κύκλωμα που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια που χορεύουν οι origami πελαργοί.
 
 

 

Το κύκλωμα δείχνει αρκετά πολύπλοκο, και σίγουρα απαιτεί εξειδικεύμενες γνώσεις ακόμα και για να γίνει απλή αντιγραφή. Αν κάποια στιγμή ανεβεί κάποιος οδηγός ή περισσότερες πληροφορίες για αυτό, θα γίνει update στο άρθρο.
 
Δυστυχώς δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την κατασκευή (ειδικά για το πολύπλοκο κύκλωμα). Μπορείτε όμως να δείτε αυτό, αλλά και κάποια άλλα από τα πρωτότυπα έργα του κύριου Ugoita, στην προσωπική του σελίδα, πατώντας εδώ.
Διαφήμιση
ΠΗΓΗT. Ugoita
Προηγούμενο άρθροConcretus, ένα bluetooth ηχείο, φτιαγμένο από τσιμέντο
Επόμενο άρθροΑφροί πολυουρεθάνης. Ποιες οι διαφορές τους και πως τους χρησιμοποιούμε
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια