Στην σημερινή εποχή, που κάθε σπίτι έχει δεκάδες ηλεκτρονικές συσκευές, τα πολύπριζα είναι απολύτως απαραίτητα. Υπάρχουν πολύπριζα σε διάφορα μεγέθη και τύπους, ικανά να ανταποκριθούν σε κάθε απαίτηση.  

Το μόνο πρόβλημα με τα πολύπριζα, είναι δεν μπορούν να αλλάξουν. Δεν μπορούν να μεγαλώσουν ή να μικρύνουν, ούτε μπορούν να αλλάξουν τύπο πρίζας αν χρειαστεί. Αυτό το πρόβλημα έρχεται να λύσει ένα πολύ καινοτόμο πολύπριζο, το Stacked.
Το Stacked, έχει την δυνατότητα να γίνει όπως ακριβώς θέλετε, καθώς αποτελείται από διαφορετικά κομμάτια τα οποία μπορούν να ενωθούν εύκολα, σε όποια κατεύθυνση εσείς επιθυμείτε, σαν τουβλάκια LEGO. To πλεονέκτημα με αυτή τη καινοτομία, είναι ότι μπορείτε πολύ εύκολα να προσθέσετε όσες επιπλέον πρίζες θέλετε ή να αλλάξετε τις πρίζες στον τύπο που χρειάζεστε. 
 

Το πλήρες πακέτο περιλαμβάνει μια μονάδα παροχής που συνδέεται στην πρίζα, μια μονάδα με μία απλή πρίζα και μία μονάδα με μία πρίζα και 2 USB θύρες (μέγιστη κατανάλωση 10 Watt η καθεμία).

Φυσικά ενώ μπορείτε να προσθέσετε όσες μονάδες επιθυμείτε, υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στην κατανάλωση, καθώς η παροχή και η συνδεσμολογία του πολύπριζου, μπορεί να αντέξει έως 1850 Watt, τα οποία είναι αρκετά για οικιακή χρήση, αλλά όχι για εργαστήριο ή συσκευές με υψηλή κατανάλωση (πχ καλοριφέρ, φουρνάκια…).

Αριστερά : Τύπος Β (κυρίως ΗΠΑ) Δεξιά : Τύπος F (κυρίως Ευρώπη πλην Ηνωμένου Βασιλείου)
Ένα μικρό πρόβλημα με το Stacked, είναι ότι (μέχρι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον) προορίζεται μόνο για την Αμερικανική αγορά, καθώς οι πρίζες που έχει είναι τύπου Β και όχι τύπου F που έχει η Ευρωπαϊκή αγορά. Φυσικά υπάρχουν μετατροπείς που μπορούν να αλλάξουν μία πρίζα B σε F, αλλά σίγουρα δεν αξίζει τον κόπο.

Το Stacked αυτή την στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της χρηματοδότησης, από την πλατφόρμα crowdfunding, του Kickstarter. Αν και δεν έχει ακόμα συγκεντρώσει το ποσό που απαιτείται για την ολοκλήρωση του project, κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα γίνει, καθώς απομένουν περισσότερες από 50 μέρες ακόμα.

Η τιμή κάθε πλήρους σετ είναι γύρω στα 50 δολάρια, με την κάθε πρόσθετη μονάδα να κοστίζει 15 δολάρια (και 20 αυτή με τα 2 USB). Οπωσδήποτε δεν είναι οικονομικό και η μέγιστη κατανάλωση των 1850 watt, σίγουρα το περιορίζει αρκετά, αλλά είναι μία αρκετά έξυπνη ιδέα, που ίσως αν εξελιχθεί (ή μειωθεί αρκετά η τιμή του) μπορεί να μας σώσει από την αγορά δεκάδων πολύπριζων.

 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜια μικρή πόλη φτιαγμένη από οδοντογλυφίδες
Επόμενο άρθροΜια τσιμεντένια σαμπανιέρα που γίνεται και ραφιέρα κρασιών
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια