Πως Φτιάχνουμε Hooch(Σπιτικό Κρασί)

0
Πως φτιάχνουμε σπιτικό κρασί με χυμό φρούτων (hooch)Πριν κάνα μήνα κάπου είχα διαβάσει ένα άρθρο για το Hooch. Το Hooch είναι ένα αυτοσχέδιο ποτό, που έφτιαχναν οι κρατούμενοι στην Αμερική από υλικά που μπορούσαν να βρουν εύκολα μέσα σε μια φυλακή. Θεωρείται ένα είδος κρασιού.
Για λόγους πειραματισμού είπα να το δοκιμάσω για να δω περί τίνος πρόκειται.

Υλικά

  • Φρούτα η χυμό φρούτων(Εγώ χρησιμοποίησα πορτοκάλια)
  • Ζάχαρη
  • Μαγιά η κάτι που να είναι φτιαγμένο από μαγιά(όπως ψωμί)
  • Ένα πλαστικό δοχείο

Διαδικασία

Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή. Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή και όλα τα κάνει η φύση.
Αν χρησιμοποιήσουμε φρούτα, τα στρίβουμε για να γίνουν χυμός. Καλό είναι να τον σουρώσουμε για να φύγει η πούλπα.
Βάζουμε έπειτα το χυμό σε ένα δοχείο πλαστικό και προσθέτουμε τη ζάχαρη (εγώ έβαλα 1μιση περίπου φλιτζάνι μεγάλο σε 1 μίση λίτρο χυμό).
Τέλος προσθέτουμε τη μαγιά ή το ψωμί.
Κλείνουμε το καπάκι όχι όμως αεροστεγώς. Ο λόγος είναι ότι πρέπει να μπορεί να φεύγει η πίεση που δημιουργούν τα αέρια από μέσα. Αλλιώς θα εκραγεί αν συγκεντρωθεί μεγαλύτερη πίεση από αυτή που μπορεί να αντέξει το δοχείο που θα χρησιμοποιήσουμε.

Το αφήνουμε για 15 περίπου μέρες σε σκιερό μέρος, ανακατευοντας ελαφρά ανά 2-3 μέρες.
Και είναι έτοιμο (θεωρητικά).

Εντυπώσεις

Σήμερα δοκίμασα το δικό μου μετά απο 20+ μέρες που το είχα αφήσει να γίνεται.
Έχει έντονη οσμή κρασιού και δε μπορώ να πω οτι θυμίζει έντονα πορτοκαλάδα ή λικέρ πορτοκάλι.
Δυστυχώς δε έχω αλκοολόμετρο, θα προσπαθήσω να αγοράσω ένα  αν βρω για να δω πόσους βαθμούς αλκοόλ έχει. Η πρώτη μου εντύπωση χωρίς να είμαι ειδικός ούτε στα κρασιά ούτε στα ποτά, είναι ότι είναι πάρα πολύ δυνατό, όποτε ίσως χρειάζεται λίγο αραίωση.
 
Σίγουρα δεν προτείνεται για κάποιον που είναι λάτρης του κρασιού ή μπορεί να βρει εύκολα αλκοολούχα ποτά. Σαν λύση ανάγκης ή αν θέλετε να πειραματιστείτε, τότε μπορείτε να το δοκιμάσετε σαν μέθοδο. Όπως είπαμε ότι είναι αρκετά απλή διαδικασία, αλλά από γεύση δεν είναι και ότι καλύτερο θα έχετε δοκιμάσει.
 

Επισήμανση

Τη πρώτη φορά που το δοκίμασα έκανα το λάθος να σφιξω το καπάκι λίγο παραπάνω από όσο έπρεπε και έγινε έκρηξη. Έσπασε το μπουκάλι το πρώτο κιόλας βράδυ. Χωρίς υπερβολές!!! 
Οταν ειχα διαβάσει τις «συμβουλές περι πιθανής έκρηξης», νόμιζα ότι ήταν υπερβολές. Αν η διαδικασία ωρίμανσης δεν είχε γίνει μέσα σε ένα παλιό ψυγείο, θα είχαν γίνει σημαντικές ζημιές στον περιβάλλοντα χώρο.
 
Κυκλοφορούν στο ίντερνετ δεκάδες συνταγές για το Hooch, αλλά υλικά, άλλες δοσολογιες. Αυτή που δοκιμάστηκε είναι μια από τις κλασσικές. Αλλάζοντας τις δοσολογίες πετυχαίνετε διαφορετικής περιεκτικοτητας κρασί.
 
 
 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροLinux – Μεγιστοποίηση η Ελαχιστοποιηση Εφαρμογών Στο Unity Launcher(Ubuntu)
Επόμενο άρθροReview: Πρίζα με χρονοδιακόπτη Ansmann Zerowatt Aes1
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια