Αν παρακολουθείτε DIY κατασκευές στο Youtube, σίγουρα θα έχετε πέσει σε κάποιο βίντεο του xalasis715, του καλύτερου Ελληνόφωνου καναλιού με DIY κατασκευές που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Αν και τα περισσότερα βίντεο που ανεβάζει είναι “κατασκευές μηχανουργού”, υπάρχουν και κάποια βίντεο που απευθύνονται σε ευρύτερο κοινό. Ένα από αυτά είναι και ένα πρόσφατο βίντεο με μία DIY μηχανή λείανσης δαπέδων. Πρόκειται για μία μηχανή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λείανση μωσαϊκών, τσιμέντου, μαρμάρου και γενικότερα παρόμοιων υλικών. Αυτές οι μηχανές θεωρούνται επαγγελματικές και – τουλάχιστον καινούργιες- είναι αρκετά ακριβές.

Ο μάστορας επί τω έργω με την DIY μηχανή μωσαϊκών

Η εκδοχή του μάστορα xalasis715 είναι λίγο πιο μικρή από τις επαγγελματικές και σίγουρα πολύ πιο οικονομική. Ο ίδιος την έφτιαξε από υλικά που ήδη είχε, οπότε του βγήκε σχεδόν τσάμπα. Πρακτικά το πιο δύσκολο και πιο ακριβό εξάρτημα είναι το μεγάλο, μονοφασικό μοτέρ που καινούργιο θα κοστίζει 100-200 ευρώ (υπάρχουν και φθηνότερα από Κίνα), όμως μπορείτε να βρείτε και μεταχειρισμένα σε αρκετά καλή τιμή (ειδικά από αντλίες που έχουν σπάσει καπάκι).

DIY μηχανή λείανσης δαπέδων

Επειδή το μοτέρ είναι πολύστροφο, χρησιμοποίησε μία μεγάλη τροχαλία με ιμάντα για να μειώσει τις στροφές από 1400 σε 500. Με αυτόν τον τρόπο είναι πιο εύκολος και πιο άνετος ο χειρισμός της μηχανής. Επίσης ένα ακόμα σημείο που χρίζει αναφοράς είναι και ο τρόπος που ρυθμίζει το ύψος στον πίσω άξονα, ώστε πάντα να είναι επίπεδο το τρίψιμο.

Όπως αναφέρει και ο ίδιος μπορούν να γίνουν πολλές βελτιώσεις. Μάλιστα, στα σχόλια θα βρείτε πολλές συμβουλές για αλλαγές ή βελτιώσεις από επαγγελματίες του χώρου. Αν και το βιντεάκι είναι λίγο μεγάλο (>20 λεπτά) αξίζει να το δείτε όλο και σίγουρα να κάνετε follow στο κανάλι του.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY χειροκίνητη μηχανή εσπρέσσο
Επόμενο άρθροDIY μαγνητικό δράπανο μπαταρίας από ρόδα hoverboard

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια