Στις προ-smartphone εποχές, όταν ο δάσκαλος έγραφε στον πίνακα και βαριόμαστε μέσα στην τάξη, φτιάχναμε μία χάρτινη σαΐτα και προσπαθούσαμε -χωρίς να μας πάρει χαμπάρι ο δάσκαλος-να την κάνουμε να περάσει από το ανοιχτό παράθυρο στο προαύλιο. Πλέον, όταν ένα παιδί βαριέται μέσα στη τάξη απλώς ασχολείται με τα social media ή παίζει κανένα παιχνίδι στο κινητό. Έτσι οι κλασσικές σαΐτες δεν είναι πια της μόδας. 

έξυπνη σαΐτα

Εδώ έρχεται το PowerUp Dart, μία νέα «έξυπνη» σαΐτα, που θέλει να φέρει τις χάρτινες σαΐτες πάλι στην επικαιρότητα με την βοήθεια της τεχνολογίας. Το PowerUp Dart είναι η τρίτη έκδοση σε ένα project που ξεκίνησε μερικά χρόνια πριν, από έναν εν ενεργεία πιλότο.

Μερικές από τις φιγούρες που μπορεί να πραγματοποιήσει το PowerUp Dart
Μερικές από τις φιγούρες που μπορεί να πραγματοποιήσει το PowerUp Dart

Η πρώτη έκδοση του PowerUp, παρότι είχε πολύ απλές λειτουργίες, ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα project στην ιστορία του Kickstarter, συγκεντρώνοντας πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια το 2013.  Στην δεύτερη έκδοση προστέθηκε κάμερα, με την οποία μπορούσε να αναπαραχθεί live εικόνα στην οθόνη του κινητού. Η τρίτη έκδοση, το Dart, διαφέρει κυρίως στην αεροδυναμική, καθώς είναι πιο μικρό και πιο ελαφρύ αφού το μηχανικό μέρος είναι φτιαγμένο κυρίως από ανθρακονήματα. Αυτό του δίνει την δυνατότητα να πραγματοποιεί περίτεχνους ελιγμούς (ακόμα και απογειώσεις!), καθώς η αναλογία της ισχύος του μοτέρ με το βάρος της σαΐτας είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι στα προηγούμενα μοντέλα.

Το Dart, όπως και οι δύο προηγούμενες εκδόσεις, φιλοξενείται στο Kickstarter, όπου προσπαθεί να βρει χρηματοδότηση. Μέχρι στιγμής τα πάει περίφημα, αφού έχει συγκεντρώσει ήδη το απαιτούμενο πόσο, παρότι απομένουν αρκετές ημέρες μέχρι την ολοκλήρωση της καμπάνιας.

Ένας από τους λόγους της επιτυχίας είναι και το πολύ χαμηλό κόστος. Η πιο απλή έκδοση του Dart κοστίζει μόνο 25 ευρώ, ενώ αγοράζοντας αρκετά μαζί το κόστος κατεβαίνει ακόμα πιο πολύ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως καθαρίζουμε το πληκτρολόγιο του laptop
Επόμενο άρθροDIY τάκοι λείανσης από 3D εκτυπωτή
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια