Μία από τις πιο απλές μεταλλικές κατασκευές, είναι τα industrial σκαμπό. Αν και αρκετά μπορούν να γίνουν ακόμα και χωρίς ηλεκτροκόλληση (πχ με μεταλλικούς σωλήνες), τα περισσότερα απαιτούν αρκετές κολλήσεις και κοπές σε ψαλίδι ή plasma. Ένα από τα πιο απλά σχέδια για industrial σκαμπό παρουσιάζεται από το κανάλι του youtube homesteadonomics.

O δημιουργός του βίντεο εμπνεύστηκε από ένα σχέδιο για industrial σκαμπό, το οποίο  βρήκε στην σελίδα δημοπρασιών ETSY. Το κομμάτι αυτό κόστιζε λίγο πάνω από 200 ευρώ και παρότι ήταν αρκετά όμορφο, το πραγματικό κόστος των υλικών ήταν κατά πολύ μικρότερο.

βάση για σκαμπό
Η βάση για το σκαμπό. Ένα τετράγωνο κομμάτι λαμαρίνας, με μία εξαγωνική μούφα και 4 τρίγωνα λαμαρίνας

Έτσι αποφάσισε να το φτιάξει μόνος του, χρησιμοποιώντας απλά υλικά, που βρίσκει ο καθένας σε οποιοδήποτε σιδηροπωλείο. Αναλυτικά τα υλικά που χρησιμοποίησε ήταν

  • 1 μεγάλη ντίζα
  • κομμάτια γαλβανιζέ λαμαρίνας
  • 2 εξαγωνικές μούφες
  • 3 μεταλλικές ροδέλες
  • 3 μεταλλικούς σωλήνες
  • λίγα καδρόνια

To συνολικό κόστος της κατασκευής είναι πραγματικά πολύ μικρό, ενώ αν και απαιτεί ηλεκτροκόλληση και γωνιακό τροχό, η διαδικασία είναι σχετικά εύκολη.

Οικονομικό DIY industrial σκαμπό

Για κάθισμα χρησιμοποίησε μερικά δοκάρια, τα οποία συγκόλλησε μεταξύ τους και μετά τα έκοψε σε κυκλικό σχήμα. Στα αξιοσημείωτα και ο έξυπνος τρόπος που προσπάθησε να κάνει όσο πιο κυκλικό γινόταν το κάθισμα.

Δείτε αναλυτικά την πολύ όμορφη αυτή κατασκευή, στο παρακάτω βίντεο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Xiaomi RoidMi 2S, ένας φορτιστής αυτοκινήτου 5 σε 1 (handsfree, fm transmitter..)
Επόμενο άρθρο5 απλές λύσεις για να μην σας κλέβουν το WiFi οι γείτονες
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια