Αν και σίγουρα δεν πρόκειται για απλή κατασκευή, το συγκεκριμένο σκαμπό είναι σίγουρα πανέμορφο και αρκετά πρωτότυπο και αξίζει να το προσπαθήσει κάποιος αν έχει τα απαραίτητα εργαλεία. Δημιουργός του είναι ο Γάλλος Boris Beaulant, ο οποίος ανέβασε ένα πολύ όμορφο βίντεο με την κατασκευή αλλά και τα αναλυτικά σχέδια σε μορφή sketcheup.

Το σκαμπό είναι φτιαγμένο από μασίφ ξύλο, συγκεκριμένα μία μεγάλη σανίδα, η οποία κόπηκε σε κομμάτια. Στην συνέχεια, τα κομμάτια φρεζαρίστηκαν και έγιναν και οι τρύπες για τις καβίλιες.

Πρωτότυπα open source ξύλινα σκαμπόΑυτό είναι ίσως και το πιο δύσκολο κομμάτι, αφού είναι πολύ δύσκολο να γίνουν χωρίς φρεζοκαβιλιέρα, ένα εργαλείο που δεν το έχουν οι περισσότεροι. 

Το υπόλοιπο κομμάτι ήταν απλώς  η σύνδεση με τις καβίλιες και το κόλλημα των κομματιών με την βοήθεια σφιγκτήρων.

Κάτι σημαντικό που θα πρέπει να αναφερθεί, είναι ότι εκτός από πολύ πρωτότυπο design φαίνεται να είναι και πρακτικά, καθώς μπορεί να στοιβαχτούν. Τώρα όσο αναφορά αυτό που θα σκέφτονται οι περισσότεροι, δηλαδή σιγά μην κρατήσουν οι καβίλιες το βάρος ενός κανονικού άντρα, μάλλον οι πιέσεις πρέπει να μεταφέρονται εξωτερικά, οπότε λογικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Την διαδικασία μπορείτε να την δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο, ενώ τα σχέδια θα τα βρείτε στην σελίδα lairdubois, που είναι ένα Γαλλικό πόρταλ για «open-source» κατασκευές.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Kimax BS-U25AWF. 3 σε 1, θήκη δίσκου, powerbank και wifi repeater
Επόμενο άρθροDIY τριβείο δίσκου σε κολωνάτο δράπανο
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια