Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά είδη εξωτερικής θήκης για δίσκο υπολογιστή. Από απλά των μερικών ευρώ, έως αρκετά ακριβά που ξεπερνούν και τα 100 ευρώ. Η συγκεκριμένη θήκη δίσκου με την ονομασία Blueendless BS από την Kimax, είναι μία μέση λύση αφού κοστίζει λίγο παραπάνω από 30 ευρώ, αλλά οι δυνατότητες είναι πάρα πολλές.

Δικτυακή σύνδεση με WiFi και LAN

Το πρώτο και πιο κύριο χαρακτηριστικό της θήκης Kimax BS-U25AWF, είναι ότι μετατρέπει οποιοδήποτε απλό δίσκο, σε δικτυακό είτε με σύνδεση ethernet είτε με WiFi. To WiFi του επιτρέπει ταχύτητες έως και 300Mbps, αλλά η κεραία του δεν είναι πολύ ισχυρή. Πρακτικά είναι καλό μόνο για χρήση εντός του ίδιου δωματίου. Βέβαια κάποιος μπορεί να το χακάρει και να προσθέσει μία εξωτερική κεραία wifi (ίσως το κάνουμε και εμείς αργότερα).

USB 3.0 σύνδεση

Εκτός από σύνδεση LAN και WiFi έχει και δυνατότητα σύνδεσης μέσω USB 3.0 απευθείας σε υπολογιστή. 

Δίσκος 2.5 ιντσών έως 9.5 χιλιοστά

kimax θήκη δίσκου με wifiΗ εσωτερική θήκη, επιτρέπει να συνδέσετε οποιοδήποτε δίσκο 2.5 ιντσών επιθυμείτε, είτε HDD είτε SSD, καθώς τα 9.5 χιλιοστά πάχος είναι μέσα στο εύρος όλων σχεδόν των δίσκων της αγοράς. Βέβαια εδώ πρέπει να κάνουμε μία επισήμανση. Οι δίσκοι 9 χιλιοστών, ειδικά αν είναι HDD δεν μπαίνουν και βγαίνουν τόσο εύκολα. καθώς δεν χρησιμοποιεί βίδες για την στήριξη του δίσκου  εσωτερικά, απλώς χωράει ίσα ίσα. Γιαυτό καλό είναι να μην κάνετε και πολλές αλλαγές. Ιδανικά επιλέξτε ένα δίσκο και τοποθετήστε τον μόνιμα.

Φορητός και powerbank ταυτόχρονα με 4000 mAh μπαταρία ιόντων λιθίου

μπαταρία λιθίου για δίσκο
Η μπαταρία φαίνεται αρκετά φρέσκια με ημερομηνία παραγωγής 10 του 2016.

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα αυτής της θήκης, είναι ότι έχει αποσπώμενη μπαταρία ιόντων λιθίου 4000 mAh στο εσωτερικό, με την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον δίσκο για αρκετές ώρες χωρίς καμία σύνδεση με καλώδιο αλλά και να φορτίσετε άλλες μπαταρίες όπως κινητό και tablet απευθείας από αυτό. Φυσικά τα 4000 mAh για Powerbank δεν είναι και πολύ μεγάλο νούμερο, αλλά συνήθως αρκούν για 1-1 1/2 πλήρη φόρτιση κινητού.

WiFi repeater

Κάτι το οποίο δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστο είναι και η δυνατότητα μετατροπής του εσωτερικού wifi σε wifi repeater του δικτύου wifi σας. Φυσικά επειδή δεν έχει εξωτερική κεραία, η εμβέλεια δεν είναι και πάρα πολύ μεγάλη, αλλά σίγουρα ένα μικρό boost εντός δωματίου μπορεί να το δώσει.

App για κινητό, σύνδεση ftp και setttings μέσω browser

Blueendless bsΗ Kimax έχει ειδική εφαρμογή για κινητά android και iOs μέσω της οποίας μπορείτε να συνδεθείτε εύκολα με το δίσκο αλλά και να κάνετε και κάποιες ρυθμίσεις. Φυσικά σύνδεση μπορείτε να κάνετε και μέσω ftp (με κωδικό ή και χωρίς) αν έχετε επιλέξει αυτή τη ρύθμιση στα settings. ; Τώρα η είσοδος στις ρυθμίσεις αλλά και η απλή δικτυακή σύνδεση γίνεται μέσω της ip της θήκης. H default ip της συσκευής είναι η 192.168.169.1 . Αν συνδεθεί στο δίκτυο μπορείτε να ορίσετε δική σας static ip ή να αφήσετε να πάρει ip από το dhcp. Καλό θα ήταν πάντως με την πρώτη ευκαιρία να ορίσετε νέους κωδικούς καθώς οι default είναι ίδιοι για όλα τα μοντέλα (12345678)

Εγχειρίδιο χρήσης στα αγγλικά

Μπορεί να ακούγεται λίγο περιττή αναφορά, αλλά όταν πρόκειται για Κινεζικό προϊόν δεν είναι. Πολλές φορές στα Κινεζικά προϊόντα τα manual είναι ανύρπακτα ή γραμμένα στα Κινεζικά. Αυτή η θήκη έχει ένα σχετικά αναλυτικό manual γραμμένο στα Αγγλικά. Έτσι ακόμα και σχετικά αρχάριοι μπορούν να το συνδέσουν χωρίς πρόβλημα.

Ποιότητα κατασκευής και πως το ανοίγετε

Kimax BS-U25AWF wifi θήκη δίσκουΗ ποιότητα κατασκευής φαίνεται σχετικά καλή. Είναι φτιαγμένη από σκληρό πλαστικό με σχετικά καλές συνδέσεις. Η θήκη έχει δύο καπάκια. Το κάτω βγαίνει συρταρωτά και είναι το καπάκι της μπαταρίας, στην οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση ανά πάσα στιγμή. Το πάνω καπάκι είναι βιδωτό και πρέπει να ξεβιδώσετε 6 βίδες οι οποίες βρίσκονται στο εσωτερικό και θα τις δείτε αν βγάλετε το κάτω καπάκι.

Εντυπώσεις από το streaming

Την θήκη αυτή την δοκιμάζουμε για περίπου 2 μέρες τώρα και φαίνεται να τα πάει μία χαρά αν η συσκευή βρίσκεται σχετικά κοντά στο δίσκο. Σε streaming hd βίντεο δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα, εκτός από μερικά στιγμιαία λαγκαρίσματα, τα οποία ίσως προέρχονταν και από τον αργό και παλιό HDD δίσκο που βάλαμε. Η μεταφορά αρχείων είτε μέσω wifi είτε μέσω LAN είναι στις ταχύτητες που πρέπει βάση προδιαγραφών, οπότε μέχρι τώρα όλα καλά. Θα συνεχίζουμε να το δοκιμάζουμε για αρκετές μέρες ακόμα, ειδικά σε streaming ταινιών, οπότε αν κάτι αλλάξει θα το αναφέρουμε.


Πόσο κάνει και που μπορείτε να το βρείτε

Kimax BS-U25AWF wifi θήκη δίσκουΗ συγκεκριμένη θήκη είναι Κινέζικης κατασκευής, οπότε υπάρχει κυρίως σε Κινέζικα e-shop. Εμείς την πήραμε από την Κινέζικη αποθήκη του Gearbest με κόστος λίγο πάνω από 35 ευρώ με απλή αποστολή. Ο χρόνος παράδοσης ήταν 18 ημερολογιακές μέρες. Συνήθως μπορείτε να βρείτε κάποιο κουπόνι και να γλυτώσετε 5-10% της τιμής αυτής. Αν δεν ξέρετε πως γίνεται αυτό, μπορείτε να διαβάσετε αυτόν τον αναλυτικό οδηγό για αγορές από Gearbest  


Συνοψίζοντας : Καλή και οικονομική επιλογή για φορητό δίσκο

Η Kimax BS-U25AWF είναι μια καλή και οικονομική επιλογή για θήκη δίσκου που σας επιτρέπει να μετατρέψετε ένα παλιό ή και νέο δίσκο 2.5″ σε file server ή δικτυακό. Σίγουρα έχει κάποιες αδυναμίες, αλλά για τα λεφτά της προσφέρει αρκετά. Έχει ενσωματωμένη μπαταρία λιθίου 4000mAh, που του επιτρέπει να γίνει και φορητός ή να είστε σίγουροι ότι θα είναι μόνιμα σε λειτουργία ακόμα και αν πέφτει το ηλεκτρικό δίκτυο. Βέβαια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την μπαταρία που έχει και σαν powerbank για να φορτίσετε το κινητό ή όποια άλλη φορητή συσκευή έχετε. Διαθέτει WiFi και LAN σύνδεση και έτσι μπορεί να μετατραπεί εύκολα και σε repeater ή ακόμα και σε μίνι ρούτερ. Η ταχύτητα που έχει στο Wifi είναι κανονική αν και φαίνεται να κάνει μερικές στιγμιαίες μικρό-αποσυνδέσεις αν χρησιμοποιείται ως repeater. Το σήμα του wifi δεν είναι δυνατό, και έτσι πρακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο εντός δωματίου. Αν και μπορεί να πάρει οποιοδήποτε δίσκο 2.5 ιντσών, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε κάποιον ssd χαμηλού προφίλ και για περισσότερη φορητότητα αλλά και τις υπόλοιπες ευκολίες που προσφέρει ένας SSD έναντι ενός HDD. Αντίστοιχες θήκες, χωρίς μπαταρία, κοστίζουν 50-100 ευρώ, και αν και σίγουρα είναι καλύτερες από άποψης ποιότητας και χαρακτηριστικών (ειδικά στο θέμα της εμβέλειας και σταθερότητας του Wifi), για τα 35 ευρώ που κοστίζει έχοντας μαζί και μπαταρία λιθίου 4000mAh, δεν είναι σίγουρα κακή επιλογή, ίσα ίσα.

Θετικά

  • Χαμηλή τιμή
  • Μπαταρία LiOn 4000mAh
  • Δυνατότητα χρήσης έως powerbank
  • LAN και WiFi σύνδεση
  • USB 3.0 σύνδεση
  • App για κινητό στα Αγγλικά
  • Εγχειρίδιο χρήσης στα Αγγλικά

Αρνητικά

  • Αδύναμο σήμα wifi
  • Θήκη από πλαστικό
 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜία απλή εφαρμογή screenrecording σε gif για Linux
Επόμενο άρθροΠρωτότυπο ξύλινο σκαμπό ενωμένο με καβίλιες
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια