Wazer, μια μικρή υδροκοπή που χωράει πάνω στο πάγκο σας

0
wazer μικρή οικονομική υδροκοπή
Υδροκοπή ονομάζεται η κοπή υλικών με την βοήθεια νερού πολύ υψηλής πίεσης. Θεωρείται ότι είναι μία από τις καλύτερες μεθόδους κοπής υλικών, καθώς μπορεί χωρίς καμία δυσκολία, να κόψει  με αρκετή ακρίβεια και χωρίς τις παρενέργειες που έχουν άλλες μέθοδοι (πχ λέιζερ), ότι υλικό μπορείτε να φανταστείτε.
24_35

Θα μου πείτε, αν είναι τόσο καλή μέθοδος, γιατί δεν χρησιμοποιείται από όλους; Ο λόγος είναι ότι έχει δύο βασικά μειονεκτήματα, τσουχτερή τιμή και μεγάλο μέγεθος. Μια υδροκοπή ξεκινάει από 10.000 Ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Εκτός αυτού, είναι συνήθως αρκετή μεγάλη σε μέγεθος και απαιτεί ειδικές εγκαταστάσεις.

de264f55887b9f28de66f147f3c8530d_original-1
Αυτά τα δύο μεγάλα μειονεκτήματα θέλει να εξαλείψει μία νέα μικρή και προσιτή (ας πούμε) υδροκοπή η οποία ονομάζεται Wazer. H Wazer είναι τόσο μικρή που μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και πάνω σε ένα πάγκο ή τραπέζι. Παρόλο που είναι αρκετά πιο μικρή, μπορεί να κόψει (σχεδόν) όλα τα υλικά, όπως και οι μεγάλες υδροκοπές.
Selection_148
Φυσικά, επειδή δεν λειτουργεί με την ίδια τρομερή πίεση και τον τρόπο που λειτουργούν οι μεγάλες ακριβές υδροκοπές, έχει κάποιους περιορισμούς στα πάχη των υλικών αλλά και στις διαστάσεις τους.
Selection_147
Η λειτουργία της είναι περίπου με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν και οι περισσότερες υδροκοπές. Δηλαδή χρησιμοποιεί ένα μικρό κανόνι με μια δέσμη με υψηλή πίεση που περιέχει νερό μαζί με μικροσωματίδια χαλκού. Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν χρησιμοποιεί την ίδια αντλία πολύ υψηλής πίεσης. Oι αντλίες πολύ υψηλής πίεσης των υδροκοπών μπορούν να φτάσουν μέχρι και 100.000psi.  Γιαυτό το λόγο είναι το πιο ακριβό κομμάτι σε όλο το μηχάνημα. To wazer χρησιμοποιεί ένα διαφορετικό τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνουν ικανή πίεση ώστε να μπορεί να κόψει ικανό πάχος από κάθε υλικό, με πολύ μικρότερο κόστος.
c63c810af655980fe9f9bbf0ab40df77_original
Το κανόνι μπορεί να κινηθεί αυτόματα και στις 3 διαστάσεις με την βοήθεια προγράμματος στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, όπως ακριβώς και ένα CNC.
8a6f0f74334c290f3889c6d0adc1874d_original
To Wazer δεν έχει κυκλοφορήσει επίσημα ακόμα στην αγορά, αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της χρηματοδότησης μέσω του Kickstater. Και με μόλις 2 μέρες καμπάνιας, έχει υπερσυμπληρώσει το ποσό που αναζητούσε, οπότε αναμένετε να προχωρήσει στην παραγωγή.
Selection_149
Το κόστος κάθε Wazer, αν και είναι πολύ πιο μικρό από μια κανονική υδροκοπή, είναι σχετικά υψηλό. Tο καθένα κοστίζει 4000-4500 δολάρια μέσω του Kickstarter και 6000 όταν κυκλοφορήσει επίσημα. Σίγουρα όχι κάτι που παίρνεις ως δώρο γενεθλίων στο παιδί σου.

Selection_150

Παρόλα αυτά, είναι κάτι πολύ καινοτόμο, που αν όντως επιτύχει και εξελιχθεί, μπορεί να φανεί αρκετά χρήσιμο σε πάρα πολλούς δημιουργούς.

 


 
Τα πρώτα Wazer αναμένεται να παραδοθούν το ερχόμενο Φθινόπωρο και να ξεκινήσει κανονική παραγωγή μερικούς μήνες μετά. Αν δεν μπορείτε να περιμένετε τόσο για να κόψετε κάτι με υδροκοπή, μπορείτε να πάτε σε ένα από τα αρκετά εργαστήρια που διαθέτουν υδροκοπή στην Ελλάδα (κυρίως στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις) και να κόψετε ότι θέλετε με το ανάλογο αντίτιμο.


 Δείτε και ένα ακόμα βίντεο στο οποίο δοκιμάζει το Wazer ο γνωστός Youtuber Jimmy Diresta.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓ@μ@τα kawaii pop art πόστερ από διάσημες σειρές και ταινίες
Επόμενο άρθροΜια εντελώς διαφορετική σπαστή καρέκλα
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια