φορητή υδροκοπή

Η υδροκοπή είναι μία νέα τεχνολογία, που επιτρέπει την κοπή ακριβείας με την βοήθεια υπέρ-υψηλής πίεσης νερού. To πιο σημαντικό πλεονέκτημα της υδροκοπής είναι ότι μπορεί να κόψει υλικά, τα οποία θα ήταν αδύνατο να κοπούν με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο. Όμως επειδή απαιτεί πολύ υψηλή πίεση, οι υδροκοπές είναι αρκετά μεγάλες σε μέγεθος και κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, οπότε θα τις βρείτε μόνο σε εξειδικευμένους επαγγελματίες (υπάρχουν και στην Ελλάδα αρκετές υδροκοπές). Πριν αρκετούς μήνες είχε κυκλοφορήσει μέσω του Kickstarter, το Wazer, η πρώτη προσιτή υδροκοπή, που θα επέτρεπε και στους κοινούς θνητούς, την πρόσβαση σε αυτή την τεχνολογία. Όμως το Wazer αναμένεται να ξεκινήσει να κυκλοφορεί εμπορικά το καλοκαίρι του 2018 και τελικά δεν θα είναι η πρώτη «προσιτή» υδροκοπή, καθώς φαίνεται να την περνάει στο νήμα η ProtoMaxμία νέα φορητή υδροκοπή.

H ProtoMax θα αρχίσει να αποστέλλεται σε όσους την παραγγείλουν τα ερχόμενα Χριστούγεννα (ήτοι 25 Δεκεμβρίου 2017) και παρότι θα κοστίζει πολύ περισσότερο από το Wazer (20.000$ έναντι 5000$ του Wazer) φαίνεται να έχει μερικά σημαντικά πλεονεκτήματα. Καταρχάς είναι πολύ πιο ισχυρό από το Wazer, αφού είναι εφοδιασμένο με ένα μοτέρ 5 ίππων που αποδίδει 30.000 PSI! Έτσι παρότι και το Wazer υποστηρίζει μέγιστο πάχος κοπής 1 ίντσας, το ProtoMax μπορεί να το επιτύχει στο σύνολο των υλικών και όχι μόνο στα πολύ μαλακά (πχ το Wazer μπορεί να κόψει μόνο 1/8″ ανοξείδωτο).

Το επόμενο πλεονέκτημα του ProtoMax είναι ότι είναι φορητή υδροκοπή και όχι εργαλείο πάγκου. Έτσι μπορεί να μεταφέρετε εύκολα σε οποιοδήποτε σημείο επιθυμείτε, απλά τσουλώντας την.

Όμως το πιο σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι δεν προέρχεται από μία πρωτοεμφανίζομενη εταιρία -με ότι κινδύνους ενέχει αυτό- αλλά από την εταιρία Omax, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες επαγγελματικών υδροκοπών. Έτσι οι πιθανότητες να μπορείτε να βρείτε ανταλλακτικά και επίσημο σέρβις είναι πολύ μεγαλύτερη.

Όμως όπως είπαμε το ProtoMax δεν είναι για ερασιτέχνες. Κοστίζει περίπου 20.000 δολάρια (περίπου 17.000 Ευρώ με την ισχύουσα ισοτιμία) και αυτή τη στιγμή προσφέρεται μόνο σε πελάτες από τις ΗΠΑ. Όμως λογικά θα κυκλοφορήσει σύντομα και στην Ευρώπη (υπάρχει και αντιπροσωπεία της Omax στην Ελλάδα), οπότε αν κάποιος ενδιαφέρεται, καλό είναι να εγγραφεί στο newsletter τους για να ενημερώνεται για τις εξελίξεις. 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Desktop PC DELL Optiplex 3050 MT (i5/W10Pro)
Επόμενο άρθροReview: Φακός στυλό LED Phillips Penlight Premium Gen2
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια