Μια εντελώς διαφορετική σπαστή καρέκλα

0
πρωτότυπη σπαστή καρέκλα
Οι σπαστές καρέκλες είναι μια πολύ καλή λύση για όσους έχουν έλλειψη χώρου και θέλουν να έχουν συχνά καλεσμένους σπίτι ή στο γραφείο. Συνήθως διπλώνονται με μία μόνο κίνηση και καταλαμβάνουν μόνο μερικά εκατοστά σε πάχος (όταν είναι μαζεμένες).

Έχει όμως και μερικά μειονεκτήματα. Κάποιες φορές είναι αρκετά ακριβές λόγω πολύπλοκων μηχανισμών, ενώ άλλες φορές δεν είναι σταθερές, ειδικά αν πρόκειται για ξύλινες.
To Tierny Heines, ένα Ιρλανδικό στούντιο αρχιτεκτονικής και design, δημιούργησε μια πολύ όμορφη ξύλινη σπαστή καρέκλα, η οποία δεν θυμίζει σε τίποτα τις κλασσικές σπαστές καρέκλες που έχετε συνηθίσει.
foldingchairim6_800
Και αυτό δεν οφείλεται μόνο στο πολύ όμορφο design το οποίο έχει, αλλά κυρίως στο διαφορετικό μηχανισμό με τον οποίο αναδιπλώνεται. Σε αντίθεση με τις κλασσικές σπαστές καρέκλες, που έχουν συνήθως ράγες ή χιαστί σύστημα, αυτή αναδιπλώνεται με την βοήθεια 3 κρυφών μεντεσέδων που βρίσκονται κάτω από το κάθισμα (2 για την αναδίπλωση του σκελετού και ενός για το ίδιο το κάθισμα).
Η καρέκλα ονομάζεται Parfley Chair και δυστυχώς δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τα υλικά κατασκευής ή το σύστημα αναδίπλωσης, παρά μόνο οι φωτογραφίες που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα του στούντιο.
Παρόλα αυτά, κοιτώντας προσεκτικά τις φωτογραφίες, μπορούμε να καταλάβουμε πως λειτουργεί αυτό το έξυπνο σύστημα αναδίπλωσης.

foldingwoodchairim4_800

Τώρα, το κατά πόσο είναι πρακτικό ή στιβαρό αυτό το σύστημα με τους 3 μεντεσέδες, μένει να φανεί στην πράξη από όποιον αγοράσει κάποια από αυτές ή όποιον επιχειρήσει κάτι ανάλογο σε κάποια δικιά του. Φαινομενικά πάντως, δείχνει ότι μάλλον είναι πιο στιβαρό και σταθερό από τα περισσότερα συστήματα αναδίπλωσης σε ξύλινες σπαστές καρέκλες.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροWazer, μια μικρή υδροκοπή που χωράει πάνω στο πάγκο σας
Επόμενο άρθροΜάθετε εύκολα και εντελώς δωρεάν ξένες γλώσσες με μία εφαρμογή για υπολογιστές και κινητά
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια