Εσωτερική κυκλική σκάλα φτιαγμένη αποκλειστικά από κόντρα πλακέ

0

σκάλα φτιαγμένη από κόντρα πλακέ

Η κυκλική εσωτερική σκάλα, δεν είναι και τόσο συνηθισμένη στα Ελληνικά σπίτια. Τη συναντάμε όμως αρκετά συχνά σε μικρές καφετέριες και γενικά μικρά καταστήματα που έχουν πατάρι.

Συνήθως είναι από μεταλλικό σκελετό και ξύλινα σκαλοπάτια, αν και μπορείτε να τη συναντήσετε και αποκλειστικά από μέταλλο ή και γυαλί.
Selection_123
Ο Ben Uyeda, o δημιουργός της σελίδας Homemade Modern, δείχνει ένα πολύ πιο απλό τρόπο για να κατασκευάσει κάποιος μια εσωτερική κυκλική σκάλα.
Η κυκλική σκάλα δεν έχει εξωτερικό σκελετό, αλλά αποτελείται μόνο από μια μεγάλη κυκλική κολόνα και σκαλοπάτια φτιαγμένα από κομμάτια κόντρα πλακέ.
Selection_121
Η διαφορά στην κατασκευή, είναι κυρίως στον τρόπο που φτιάχνονται τα σκαλοπάτια.  Πρόκειται για δεκάδες κομμάτια κόντρα πλακέ, κομμένα σε δύο διαφορετικά μεγέθη, που πατάει το ένα πάνω στο άλλο.
DIY κυκλική σκάλα
Το κάθε κομμάτι κολλιέται και βιδώνεται, πάνω στο προηγούμενο, κάνοντας έτσι την κατασκευή αρκετά στιβαρή.
Selection_122
Τα κομμάτια είναι κομμένα σε CNC . Αν και με αρκετή υπομονή και προσοχή μπορεί να κοπούν και με ρούτερ ή ακόμα και με σέγα, αν φτιαχτεί πρώτα ένα πρότυπο. Τα σχέδια και τα μέτρα κάποια στιγμή θα ανεβούν στην σελίδα του Homemade Modern για οποίον ενδιαφέρετε.Στην Ελλάδα το κόντρα πλακέ (ακόμα και το κινέζικο) δεν είναι ιδιαίτερα φτηνό, οπότε σίγουρα δεν είναι και πολύ φτηνή κατασκευή. Αλλά το θετικό της είναι ότι δεν χρειάζεται σχεδόν καμία ιδιαίτερη τεχνική γνώση για το στήσιμο, ούτε σιδεροκατασκευές και κολλήσεις.
 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈνα έξυπνο μπρασελέ μετατρέπει το δάκτυλο σας σε ακουστικό
Επόμενο άρθροΤι είναι το Netflix. Ένας αναλυτικός οδηγός με τις υπηρεσίες που διαθέτει.
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια