Ο Μίλτον Φρίντμαν είχε φέρει σαν παράδειγμα, πριν αρκετά χρόνια, ότι κανένας στη κόσμο δεν ξέρει πως να φτιάχνει μόνος του ένα μολύβι, για να δείξει τη δύναμη του ελεύθερου εμπορίου. Φυσικά δεν εννοούσε ότι κανένας δεν μπορεί να κατασκευάσει μόνος του ένα μολύβι, αλλά ότι κανείς δεν έχει όλες τις γνώσεις για να κάνει όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για τη κατασκευή ενός μολυβιού χωρίς καμία άλλη βοήθεια (εξόρυξη γραφίτη, κατεργασία γραφίτη, κοπή ξύλων….).
 
Αν και πιθανώς να είχε δίκιο, η κατασκευή ενός χειροποίητου μολυβιού -αν έχετε τις πρώτες ύλες- ίσως είναι λίγο πιο εύκολο από ότι νομίζετε. 
 
Τα βασικά υλικά για χειροποίητα μολύβια είναι 2. Το ξύλινο περίβλημα και η μύτη του μολυβιού (από γραφίτη). Γραφίτη ίσως είναι λίγο δύσκολο να βρείτε ή να φτιάξετε μόνοι σας, αλλά με το ξύλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας.
 
Το πιο εύκολο υλικό για το ξύλο είναι κομματάκια από κλαδιά, όπως έκανε και η δημιουργός του blog madewithhappy. Με μόνο μερικά κλαδάκια, μύτες μολυβιού και λίγη ξυλόκολλα έφτιαξε μερικά όμορφα ρουστίκ μολύβια. 
cut-branches
 
 
Για να κάνετε την τρύπα στο κλαδάκι χρειάζεστε μικρό τρυπάνι που θα διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από τη μύτη του μολυβιού. Μύτες μολυβιού όπως αυτές που έχουν μέσα τα κανονικά μολύβια είναι ίσως λίγο δύσκολο να βρείτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όμως μύτες για μηχανικά μολύβια. Υπάρχουν έως και 2 χιλιοστά διάμετρο.
 
 
drill-branch
Τη μύτη του μολυβιού τη κολλάτε με λίγη ξυλόκολλα στο πίσω μέρος.
 
lead-in-the-pencil
Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι ίσως το πως θα ξύνεται. Κοπίδι, μεγάλη ξύστρα ακόμα και ταινειολειαντήρας είναι μερικές λύσεις.
 
Περισσότερα και πιο αναλυτικά για αυτή την πολύ όμορφη ιδέα, μπορείτε να δείτε στο blog madewithhappy 
Διαφήμιση
ΠΗΓΗmadewithhappy
Προηγούμενο άρθρο5 απλές ρυθμίσεις για να αυξήσετε την ασφάλεια στο ρούτερ σας
Επόμενο άρθροΑμόνι από σιδηροδρομική ράγα

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια