Αμόνι από σιδηροδρομική ράγα

0
 

αμόνι από σιδηροδρομική ράγα

Το αμόνι είναι ένα εξάρτημα απαραίτητο για τους σιδηρουργούς. Είναι κατασκευασμένο από μασίφ ατσάλι και χρησιμοποιείται ως βάση για σφυροκόπημα μετάλλου. Το κόστος του είναι συνήθως υψηλό και μπορεί να φτάσει μερικές εκατοντάδες ευρώ για ένα μεγάλο καλό αμόνι.

Το να φτιάξει κάποιος ένα αμόνι μόνος του, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο αν βρει τα κατάλληλα υλικά. Το δύσκολο κομμάτι είναι να βρει δωρεάν ή τουλάχιστον αρκετά οικονομικά την πρώτη ύλη, το μασίφ κομμάτι ατσάλι δηλαδή. Το μοναδικό μέρος που έχει τέτοια υλικά είναι μάντρα με παλιοσίδερα.
 
Αν είστε τυχεροί μπορείτε να βρείτε ένα συμπαγές κομμάτι που θα μπορεί να γίνει αμόνι. Για παράδειγμα κομμάτι από σιδηροδρομική ράγα όπως στο παρακάτω βίντεο.


To καλό της σιδηροδρομικής ράγας είναι ότι είναι φτιαγμένη από αρκετά συμπαγές ατσάλι ικανό να αντέξει αρκετή πίεση. Και εκτός αυτού το σχήμα της σας επιτρέπει τη εύκολη μετατροπή σε αμόνι με μικρή σχετικά κατεργασία.

Μια άλλη εναλλακτική είναι τα λεγόμενα ΗΤΑ που έχουν όλα τα σιδηρουργικά.

Η ράγα που χρησιμοποιείται στο παραπάνω βίντεο είναι με επίπεδη βάση. 

 

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.