Αμόνι από σιδηροδρομική ράγα

0
 

αμόνι από σιδηροδρομική ράγα

Το αμόνι είναι ένα εξάρτημα απαραίτητο για τους σιδηρουργούς. Είναι κατασκευασμένο από μασίφ ατσάλι και χρησιμοποιείται ως βάση για σφυροκόπημα μετάλλου. Το κόστος του είναι συνήθως υψηλό και μπορεί να φτάσει μερικές εκατοντάδες ευρώ για ένα μεγάλο καλό αμόνι.

Το να φτιάξει κάποιος ένα αμόνι μόνος του, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο αν βρει τα κατάλληλα υλικά. Το δύσκολο κομμάτι είναι να βρει δωρεάν ή τουλάχιστον αρκετά οικονομικά την πρώτη ύλη, το μασίφ κομμάτι ατσάλι δηλαδή. Το μοναδικό μέρος που έχει τέτοια υλικά είναι μάντρα με παλιοσίδερα.
 
Αν είστε τυχεροί μπορείτε να βρείτε ένα συμπαγές κομμάτι που θα μπορεί να γίνει αμόνι. Για παράδειγμα κομμάτι από σιδηροδρομική ράγα όπως στο παρακάτω βίντεο.


To καλό της σιδηροδρομικής ράγας είναι ότι είναι φτιαγμένη από αρκετά συμπαγές ατσάλι ικανό να αντέξει αρκετή πίεση. Και εκτός αυτού το σχήμα της σας επιτρέπει τη εύκολη μετατροπή σε αμόνι με μικρή σχετικά κατεργασία.

Μια άλλη εναλλακτική είναι τα λεγόμενα ΗΤΑ που έχουν όλα τα σιδηρουργικά.

Η ράγα που χρησιμοποιείται στο παραπάνω βίντεο είναι με επίπεδη βάση. 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε μόνοι σας χειροποίητα μολύβια
Επόμενο άρθροΦτιάχνω ξύλινη ματσόλα από ρετάλια
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια