DIY σιδηροπρίονο ταινίας από το μηδέν

0
DIY σιδηροπρίονο ταινίας

To σιδηροπρίονο ταινίας είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κόβουμε ατσάλι. Κόβει ατσάλι αρκετών εκατοστών με ακρίβεια και χωρίς να αφήνει γρέζι ή να καίει το μέταλλο. Βέβαια έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα, το υψηλό κόστος που το κάνει απαγορευτικό για ερασιτέχνες. Τα απλά σιδηροπρίονα ταινίας ξεκινούν από τα 300-400 ευρώ και τα επαγγελματικά μπορεί να ξεπεράσουν ακόμα και τα 5000 ευρώ. Έτσι θα ήταν λογικό να υπήρχαν αρκετοί οδηγοί για DIY σιδηροπρίονο ταινίας, όμως αυτό δεν ισχύει, τουλάχιστον όχι για σιδηροπρίονα ταινίας που μπορούν να συγκριθούν με επαγγελματικά μοντέλα.

Μία από τις πιο αξιόλογες κατασκευές με DIY σιδηροπρίονο ταινίας είναι αυτή που ανέβηκε πρόσφατα στο κανάλι του youtuube Workshop from scratch. Με μοναδικά εμφανή μειονεκτήματα ότι δεν έχει ενσωματωμένο σύστημα λίπανσης και δυνατότητα για φάτσα στον κάθετο άξονα, το DIY σιδηροπρίονο ταινίας που έφτιαξε δεν έχει τεράστιες διαφορές με τα μοντέλα των 1-2 χιλιάδων ευρώ. Σίγουρα δεν είναι μία πολύ εύκολη κατασκευή (ούτε πάρα πολύ φθηνή, πχ μόνο το 1,5-2 Hp μοτέρ με μειωτήρα που χρησιμοποίησε πρέπει να έχει 250+ ευρώ) , όμως για όποιον έχει το μεράκι και μερικά απαραίτητα εργαλεία, είναι μία καλή λύση που μπορεί να γλιτώσει αρκετά χρήματα.

Δυστυχώς δεν αναφέρονται αρκετές πληροφορίες στο βίντεο ή στην περιγραφή για την κατασκευή, αλλά o δημιουργός ανεβάζει αναλυτικά σχέδια στα συνδρομητικά μέλη του καναλιού του (η συνδρομή είναι 4 δολάρια το μήνα). Αν σας άρεσε το DIY σιδηροπρίονο ταινίας, μπορείτε να δείτε μερικές ακόμα ενδιαφέρουσες DIY κατασκευές από τον ίδιο δημιουργό, όπως το DIY μαγνητικό δράπανο ή το DIY φαλτσοπρίονο μετάλλου (ξηρής κοπής)

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Mini-PC Intel Nuc BOXNUC8I3BEH2
Επόμενο άρθροDIY ηλεκτροπόντα χειρός βαρέος τύπου
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια