Κάντε τις ξεραμένες χαρτοταινίες σαν καινούργιες μέσα σε 1 λεπτό

1
ξεραμένες χαρτοταινίες σε καινούργιες
Οι χαρτοταινίες είναι από τα πιο χρήσιμα αναλώσιμα σε ένα σπίτι. Υπάρχουν αρκετά είδη χαρτοταινίας, αλλά τα βασικά είναι δύο. Η γενικής χρήσης, λευκή χαρτοταινία, και η βαψίματος, μπλε. Οι βασικές τους διαφορές είναι δύο. Οι μπλε έχουν μεγαλύτερη αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV) και μπορούν να αποκολληθούν πιο εύκολα
Αυτή τους η ιδιότητα τις κάνει ιδανικότερες για το βάψιμο, αφού με τις λευκές υπάρχει ο κίνδυνος να κρατήσουν κομμάτια χρώματος κατά την αποκόλληση.
Αν και στις λευκές είναι πολύ πιο έντονο, όλες οι χαρτοταινίες έχουν ένα μειονέκτημα. Να χαλάνε με τη πάροδο του χρόνου.
Με τον καιρό, λοιπόν, οι χαρτοταινίες ξεραίνονται και είναι αδύνατη η χρήση τους. Όμως υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος, για να κάνουμε τις ξεραμένες χαρτοταινίες ξανά χρηστικές, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
 

Φούρνος μικροκυμάτων 

Πως γίνεται αυτό; Πολύ απλά! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τις τοποθετήσετε για ένα με ενάμιση λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια ισχύ. Στην συνέχεια, τις αφήνετε να κρυώσουν (προσοχή θα καίνε αρκετά) και θα είναι πάλι χρηστικές.
 
Αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων, μπορείτε να δοκιμάσετε να τις ζεστάνετε αρκετά με ένα πιστολάκι ή πιστόλι θερμού αέρα για μερικά λεπτά.
tenies1
Η αποκόλληση της ταινίας θα γίνεται όπως γινόταν όταν τη αγοράσαμε. Υπάρχει περίπτωση να έχει αλλάξει λίγο το σχήμα της ταινίας, αφού το πιο πιθανό είναι να έχει ζαρώσει λίγο. Όμως όσο είναι ακόμα ζεστή, με λίγη πίεση μπορείτε να τη φέρετε στο σωστό σχήμα.

 

Μπορείτε να δείτε εώ ένα γενικό άρθρο για όλα τα είδη των ταινιών.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιάφανες φωτογραφίες πάνω σε γυαλί
Επόμενο άρθροΠως να μετατρέψετε ένα παλιό κρεβάτι σε όμορφο καναπέ

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
1 Comment
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Ανώνυμος

Μπράβο,δε το ήξερα.Όντως κάνει δουλειά.