Αναστήστε τις παλιές χαρτοταινίες σε 1 λεπτό

1
 
tenies1Οι χαρτοταινίες είναι από τα πιο χρήσιμα αναλώσιμα σε ένα σπίτι. Υπάρχουν αρκετά είδη χαρτοταινίες, αλλά τα βασικά είναι δύο. Η γενικής χρήσης, λευκή χαρτοταινία και η μπλε, βαψίματος. Η διαφορά τους είναι στη αντίσταση στη UV ακτινοβολία που έχουν συνήθως οι μπλε και στο ότι οι μπλε έχουν πιο εύκολη αποκόλληση, αν δε τις αφήσουμε για καιρό. Μια ιδιότητα που τις κάνει ιδανικές για το βάψιμο, αφού με τις λευκές υπάρχει ο κίνδυνος να κρατήσουν κατά την αποκόλληση κομμάτια χρώματος.
 
Αν και στις λευκές είναι πιο έντονο,όλες οι χαρτοταινίες έχουν ένα μειονέκτημα. Να χαλάνε με τη πάροδο του χρόνου.
 
Με τον καιρό λοιπόν, οι χαρτοταινίες σκληραίνουν και είναι αδύνατη η χρήση τους. Υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος για να τις κάνουμε χρηστικές ξανά.
 
Τις τοποθετούμε για ένα με ενάμιση λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων,τις αφήνουμε να κρυώσουν και πλέον είναι χρηστικές ξανά.
 
Η αποκόλληση της ταινίας θα γίνεται όπως γινόταν όταν τη αγοράσαμε.Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει λίγο το σχήμα της ταινίας. Να ζαρώσει λίγο. Όσο είναι ακόμα ζεστή, με λίγη πίεση μπορείτε να τη φέρετε στο σωστό σχήμα.

Μπορείτε να δείτε εδώ ένα γενικό άρθρο για όλα τα είδη των ταινιών.

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ kanenas@gmail.com) και επιλέξτε το κουτάκι «I'd rather post as a guest».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέρχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

  • Ανώνυμος

    Μπράβο,δε το ήξερα.Όντως κάνει δουλειά.