Προσθήκη μνήμης RAM σε laptop ACER ASPIRE 1690

0
αλλαγή μνήμης RAM σε laptop ACER ASPIRE

H προσθήκη μνήμης RAM είναι μία από τις πιο απλές εργασίες που μπορεί να κάνει κάποιος σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Η μνήμη RAM είναι εκεί που αποθηκεύονται προσωρινά τα δεδομένα που χρησιμοποιεί ο επεξεργαστής. Οπότε όσο μεγαλύτερη μνήμη RAM, τόσο καλύτερο. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν περιορισμοί και στις θέσεις αλλά και στην μέγιστη μνήμη, που μπορεί να έχει ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Το συγκεκριμένο laptop είναι σχετικά παλιό (κατασκευής 2006-2007), οπότε η αρχική μνήμη που είχε (2χ512ΜΒ) είναι πολύ μικρή για τα σημερινά δεδομένα. Αυτή τη στιγμή, τα 4GB μνήμης RAM είναι το ελάχιστο, με τα 16 να θεωρούνται ιδανικό νούμερο για απαιτητικούς.

Δυστυχώς, η μέγιστη επιτρεπόμενη μνήμη για το συγκεκριμένο είναι μόνο 2GB SODIMM DDR2. Οπότε, ακόμα και 2 χ 2GB να βάλουμε, αυτό θα διαβάσει μόνο τα 2GB. Έτσι, το ιδανικότερο είναι να χρησιμοποιήσουμε 2 modules του 1GB, καθώς είναι πιο φθηνά.

Διαδικασία αλλαγής μνήμης σε λάπτοπ ACER ASPIRE 1690


Στο ACER ASPIRE 1690, η αλλαγή είναι αρκετά απλή, αφού υπάρχει ειδικό καπάκι για τις μνήμες (και το WiFi). To καπάκι βρίσκεται στο κέντρο και προς τα κάτω και το συγκρατούν μόνο δύο βίδες.

Αν βγάλετε τις βίδες, θα πρέπει να το τραβήξετε από κάτω προς τα πάνω για να ξεκουμπώσει από τα πλαϊνά. Στο πάνω μέρος έχει δύο εσοχές, οπότε αν ξεκουμπώσει από τα πλαϊνά, θα πρέπει να το τραβήξετε προς τα κάτω.

Εφόσον βγει το καπάκι, οι μνήμες είναι εμφανείς. Έχει 2 slot, με την μία πάνω στην άλλη. Για να τις βγάλετε, θα πρέπει να τις ξεκουμπώσετε από το πλάι, πιέζοντας εξωτερικά τα 2 ελάσματα σε κάθε άκρη. Αν τα πιέσετε, θα ξεκουμπώσουν και μπορείτε να τις βγάλετε.

Για να τοποθετήσετε τις νέες, ακολουθείτε ακριβώς την αντίθετη διαδικασία. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι ότι η SODIMM DDR2 μνήμη, έχει μία μικρή εσοχή στις επαφές στο κάτω μέρος. Η εσοχή είναι στα 2/3 του πλάτους, οπότε πρέπει να τοποθετηθεί με την σωστή κατεύθυνση.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως αλλάζουμε DVD Drive σε λάπτοπ ACER ASPIRE 1690
Επόμενο άρθροΠως αλλάζουμε DVD σε λάπτοπ HP Pavilion DV6
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια