Πως αλλάζουμε DVD σε λάπτοπ HP Pavilion DV6

0

Η αλλαγή  DVD drive στο notebook HP Pavillion DV6 είναι σχετικά απλή υπόθεση. Σε αντίθεση με μερικά άλλα, στα οποία πρέπει να λύσετε και το πληκτρολόγιο, σε αυτό το μόνο που χρειάζεται είναι να ξεβιδώσετε μία και μόνο βίδα.

Πριν όμως ξεκινήσετε, θα πρέπει να έχετε αποσυνδέσει το laptop από το τροφοδοτικό και να έχετε αφαιρέσει τη μπαταρία εντελώς.

Η βίδα με το σήμα του CD. Σε όλα τα λάπτοπ, η βίδα του DVD drive θα έχει πάντα το ίδιο σηματάκι.

Αυτή η βίδα βρίσκεται στο κάτω μέρος, πάνω στο καπάκι για τις μνήμες και θα την ξεχωρίσετε από το ειδικό σηματάκι, το οποίο έχει το σχήμα ενός CD. Είναι βίδα phillips (σταυρός) και χρειάζεται ένα μικρό και λεπτό στραυροκατσάβιδο.

Εφόσον την ξεβιδώσετε, απλώς τραβάτε ελαφρά το DVD drive και αυτό βγαίνει πολύ εύκολα. Δεν υπάρχει κάποιο καλώδιο το οποίο να το συγκρατεί γιαυτό δεν έχετε να φοβηθείτε κάτι. Και να θέλετε δεν μπορείτε να κάνετε ζημιά.

Το συγκεκριμένο DVD drive είναι το GSA-T50L και μπορείτε να το βρείτε στο ebay με 10-15 ευρώ.

Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι ότι στο πίσω μέρος έχει ένα μικρό μεταλλικό έλασμα, το οποίο συγκρατείται με δύο βίδες. Αν αγοράσετε νέο και δεν έχει το ίδιο έλασμα, τότε θα πρέπει αν το αφαιρέσετε από το παλιό και να το βάλετε στο νέο, καθώς εκεί βιδώνει η βίδα του DVD. Προσοχή μην το βιδώσετε ανάποδα. Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία έχει ένα βέλος που δείχνει προς με μεριά πρέπει να είναι η φορά.

Εφόσον τα έχετε κάνει όλα σωστά, το νέο DVD drive θα λειτουργεί κανονικά. Δεν χρειάζεται κάποια εγκατάσταση προγράμματος ή driver. 

Για άλλες μικρές επισκευές ή προσθήκες στο ίδιο laptop μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠροσθήκη μνήμης RAM σε laptop ACER ASPIRE 1690
Επόμενο άρθροΠροσθήκη έξτρα SSD δίσκου σε HP Pavilion DV6

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια