Πως αλλάζουμε DVD Drive σε λάπτοπ ACER ASPIRE 1690

0
DVD-ROM σε λάπτοπ ACER ASPIRE

H αλλαγή του DVD-ROM στα περισσότερα Laptop είναι μία πολύ απλή υπόθεση. Απλώς ξεβιδώνουμε μία βίδα που υπάρχει στην βάση και το DVD-ROM βγαίνει εύκολα τραβηχτό. Αυτό δεν ισχύει όμως για μία σειρά notebook της Acer.

Συγκεκριμένα για το μοντέλο Acer Aspire 1690 και μερικά ακόμα, η διαδικασία είναι αρκετά πιο δύσκολη. 

Διαδικασία αλλαγής DVD-ROM σε λάπτοπ ACER ASPIRE 1690


1. Οπίσθιες βίδες πάνελ ηχείων (3)

acer aspire dvd rom

Το πρώτο που έχετε να κάνετε είναι να ξεβιδώσετε τις 3 μικρές βίδες, που βρίσκονται στο πίσω μέρος, στα σημεία που ενώνεται η οθόνη με το υπόλοιπο λάπτοπ. Αυτές οι βίδες συγκρατούν το πλαστικό πάνελ, που βρίσκεται λίγο πάνω από το πληκτρολόγιο.

αλλαγή σε acer aspire dvd rom

Εφόσον τις ξεβιδώσετε, απλώς τραβάτε το πάνελ ελαφρά από τα πλάγια, μέχρι να ξεκουμπώσει. Δεν έχει κάποιο καλώδιο ενωμένο ή κάτι άλλο που να το συγκρατεί. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ξεκουμπώσει.

2. Βίδες πληκτρολογίου (2)

Εφόσον βγάλετε το πάνελ, θα μπορείτε να δείτε τις 2 βίδες που συγκρατούν το πληκτρολόγιο. Θα πρέπει να ξεβιδώσετε και αυτές τώρα. Πλέον το πληκτρολόγιο είναι ελεύθερο και το μόνο που το συγκρατεί είναι η καλωδιοταινία στο κάτω μέρος αλλά και 2 μικρές πλαστικές εσοχές στο πλάι. Οπότε θα πρέπει να το λυγίσετε ελαφρά στα πλάγια, ώστε να βγει από τις εσοχές και να το γυρίσετε προσεκτικά ανάποδα. Προσοχή μην το τραβήξετε, γιατί όπως είπαμε το συγκρατεί καλωδιοταινία.

3. Βίδα DVD-ROM (1)

Τώρα μπορείτε να δείτε την βίδα που συγκρατεί το DVD-ROM πάνω στην μητρική. Βρίσκεται ελαφρώς αριστερά της καλωδιοταινίας, μέσα σε μία μικρή οπή. Εφόσον την ξεβιδώσετε και αυτή, το DVD-ROM είναι ελεύθερο και βγαίνει με ένα απλό τράβηγμα.

acer aspire dvd rom

Αγορά νέου DVD-ROM


To μοντέλο αυτό είναι σχετικά παλιό, οπότε δύσκολα θα βρείτε νέο DVD-ROM από Ελλάδα. Η μόνη λύση θα είναι το ebay, από το οποίο μπορείτε να βρείτε είτε καινούργιο είτε μεταχειρισμένο. Επειδή τα DVD-ROM ταιριάζουν σε αρκετά μοντέλα, καλό είναι να μην το ψάξετε βάση μοντέλου Laptop, αλλά βάση κωδικού DVD-ROM. To συγκεκριμένο ήταν το UJ-845-C.

Τα καινούργια κοστίζουν 25-40 ευρώ, ενώ μεταχειρισμένα μπορείτε να βρείτε με 10-15 ευρώ. Βέβαια θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας, ότι ειδικά στα μεταχειρισμένα DVD-ROM υπάρχει η πιθανότητα να είναι χαλασμένο ή να είναι ετοιμοθάνατο.

 

Διαφήμιση
Επόμενο άρθροΠροσθήκη μνήμης RAM σε laptop ACER ASPIRE 1690
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια