Πως αλλάζουμε πληκτρολόγιο σε laptop HP Pavilion DV6

0
πως αλλάζουμε πληκτρολόγιο σε laptop HP Pavilion DV6

Στα περισσότερα μοντέρνα laptop, η αλλαγή του πληκτρολογίου είναι σχετικά απλή υπόθεση. Δυστυχώς όμως υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις. Το HP Pavilion DV6 είναι μία από αυτές, αφού η αλλαγή είναι σχετικά δύσκολη.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται κάποιες ειδικές δεξιότητες. Απλώς σε σύγκριση με τα νεότερα laptop, που απλώς ξεκουμπώνετε κάποια κλιπς, εδώ απαιτεί λίγη ώρα παραπάνω.

Αντικατάσταση στο πληκτρολόγιο σε laptop HP Pavilion DV6


Αφαίρεση οπίσθιων βιδών πληκτρολογίου 

Οι βίδες 2,3 και 4 βρίσκονται κάτω από το καπάκι του σκληρού δίσκου.

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρέσετε τις οπίσθιες βίδες του πληκτρολογίου, οι οποίες είναι αρκετές. Συγκεκριμένα είναι 4.

H πρώτη βρίσκεται κάτω από την μπαταρία, οι άλλες δύο κάτω από τον σκληρό δίσκο και η τελευταία δίπλα από το βύσμα για τον σκληρό δίσκο.

Αφαίρεση (4) βιδών για το καπάκι πάνω από το πληκτρολόγιο

Το επόμενο βήμα είναι να αφαιρέσετε το καπάκι, το οποίο βρίσκεται ακριβώς πάνω από το πληκτρολόγιο. Ο λόγος που πρέπει να το κάνετε, είναι ότι ακριβώς από κάτω βρίσκονται ακόμα 3 βίδες που συγκρατούν το πληκτρολόγιο.

Για να αφαιρέσετε το καπάκι αυτό, θα πρέπει να ξεβιδώσετε 4 βίδες που υπάρχουν ακριβώς κάτω από την μπαταρία. Εφόσον τις ξεβιδώσετε με ένα λεπτό κατσαβίδι ή ακόμα και με το νύχι, το τραβάτε ελαφρώς και βγαίνει. Προσοχή, μην προσπαθήσετε να το βγάλετε εντελώς, γιατί έχει μία καλωδιοταινία και κάποια καλώδια. Απλώς αναδηκώστε το λίγο προς τα πάνω, ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις 3 βίδες από κάτω.

Αφαίρεση (3) εμπρόσθιων βιδών πληκτρολογίου

πληκτρολόγιο hp pavilion dv6

Το επόμενο βήμα είναι να ξεβιδώσετε τις 3 μικρές βίδες που συγκρατούν το πληκτρολόγιο στο πάνω μέρος.

Οι βίδες καλύπτονται από το καπάκι που ανασηκώσαμε στο προηγούμενο βήμα, οπότε τώρα έχετε πλήρη πρόσβαση. Όπως και όλες οι προηγούμενες, και αυτές είναι τύπου phillips.

Εφόσον τις λύσετε, το πληκτρολόγιο θα είναι τελείως ελεύθερο από βίδες και θα συγκρατείται μόνο από την καλωδιοταινία.

Αφαίρεση καλωδιοταινίας

Το τελευταίο στάδιο είναι η αφαίρεση της καλωδιοταινίας. Ευτυχώς είναι λίγο μεγάλη σε μήκος, οπότε έχετε πλήρη πεδίο, παραμερίζοντας αρκετά το πληκτρολόγιο.

Απλώς τραβάτε από τα πλάγια την μαύρη πλαστική ασφάλεια προς τα πάνω

Η ασφάλεια της καλωδιοταινίας δεν είναι συρταρωτή όπως συνήθως, αλλά κουμπωτή. Δηλαδή πρέπει να την ανασηκώσετε προς τα πάνω την ασφάλεια και στην συνέχεια να τραβήξετε την καλωδιοταινία προς τα έξω για να ελευθερωθεί. 

Για να βάλετε το νέο πληκτρολόγιο, κάνετε την ακριβώς αντίθετη διαδικασία.

Νέο πληκτρολόγιο


Πως θα βρείτε το σωστό μοντέλο του πληκτρολογίου

Το μοντέλο θα το δείτε από τον κωδικό που είναι γραμμένος σε μία ετικέτα πίσω από το πληκτρολόγιο ή πάνω στην καλωδιοταινία. 

Όπως φαίνεται και από την παραπάνω φωτογραφία, υπάρχουν αρκετοί κωδικοί. O πρώτος είναι ο κωδικός της ίδιας της εταιρίας του συγκεκριμένου πληκτρολογίου (Quanta). Με αυτόν τον κωδικό αν ψάξετε, θα βρείτε ακριβώς το ίδιο πληκτρολόγιο, από την ίδια εταιρία.

O δεύτερος είναι το γενικότερο μοντέλο του πληκτρολογίου. Με αυτόν τον κωδικό θα βρείτε όλα τα συμβατά πληκτρολόγια (άσχετα από την γλώσσα, τα κουμπιά, το χρώμα…). 

Ο τρίτος είναι η έκδοση του πληκτρολογίου, Εδώ είναι Αμερικάνικη, δηλαδή δεν έχει τυπωμένο το Ελληνικό αλφάβητο πάνω στα πλήκτρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να γράψετε Ελληνικά, απλώς δεν θα είναι τυπωμένα πάνω στα πλήκτρα.

Τέλος, ο τέταρτος κωδικός είναι ένας κωδικός που ξεχωρίζει γενικότερα το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο. Δηλαδή θα είναι το ίδιο χρώμα, ο ίδιος αριθμός πλήκτρων, η ίδια γλώσσα και η ίδια διαμόρφωση. Αυτός ο κωδικός -σε αντίθεση με τον πρώτο- είναι ίδιος για όλες τις εταιρίες.

Που θα βρείτε νέο πληκτρολόγιο

Νέο πληκτρολόγιο μπορείτε να βρείτε μέσω ebay ή μέσω κάποιων Ελληνικών καταστημάτων που πουλάνε ανταλλακτικά.

Άλλες επισκευές σε HP Pavilion DV6


Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως αλλάζουμε πληκτρολόγιο σε netbook ASUS EEE PC
Επόμενο άρθροΠως αλλάζουμε μπαταρία σε tablet ASUS MemoPad 7
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια