Πως αλλάζουμε πληκτρολόγιο σε netbook ASUS EEE PC

0
αντικατάσταση πληκτρολογίου σε netbook asus eee pc

H αλλαγή πληκτρολογίου είναι μία από τις 3 πιο απλές εργασίες, που μπορεί να γίνουν σε ένα laptop. Συνήθως είναι τόσο απλή η διαδικασία, που μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε, ακόμα και χωρίς καμία εμπειρία σε επισκευές ή υπολογιστές.

Το μίνι λάπτοπ ASUS eee 1000H είναι ένα από τα laptop, στα οποία η αλλαγή του πληκτρολογίου είναι αρκετά εύκολη υπόθεση. 

To αριστερό κλιπ, το οποίο κανονικά βρίσκεται πάνω από το F1

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξεκουμπώσετε τα 4 κλιπς που βρίσκονται στο πάνω μέρος του πληκτρολογίου. Συγκεκριμένα βρίσκονται πάνω από το F1, πάνω από το F6, ανάμεσα από το F10F11 και πάνω από το Insert. Για να το κάνετε αυτό θα χρειαστείτε ένα λεπτό ίσιο κατσαβίδι ή αν έχετε ένα ειδικό εργαλείο για τεχνικούς. Με το εργαλείο ή το κατσαβίδι πιέζετε το κάθε κλιπ προς τα πάνω και το πληκτρολόγιο θα ξεκουμπώσει και θα βγει από το πάνω μέρος.

Στο κάτω μέρος έχει μόνο δύο προεξοχές, οι οποίες μπαίνουν μέσα στο λάπτοπ. Οπότε θα πρέπει να το τραβήξετε προς τα πάνω για να βγουν. 

Προσοχή, το πληκτρολόγιο δεν είναι ελεύθερο. Το συγκρατεί στο λάπτοπ μία καλωδιοταινία. Για να το ελευθερώσετε πλήρως πρέπει να ξεκουμπώσετε την καλωδιοταινία.

Αυτό είναι εύκολο. Στην βάση της καλωδιοταινίας, υπάρχουν 2 μαύρα κουμπώματα στο πλάι. Στην πραγματικότητα, αυτά τα δύο κουμπώματα είναι οι άκρες μίας ενιαίας ασφάλειας, που βρίσκεται κάτω από την καλωδιοταινία.

Με ένα λεπτό ίσιο κατσαβίδι πιέζετε προς τα πάνω τις άκρες τις ασφάλειας της καλωδιοταινίας. Η αριστερή στην φώτο έχει ήδη βγει.

Θα πρέπει να τα σηκώσετε προς τα πάνω, ώστε να ελευθερωθεί η καλωδιοταινία. Και εδώ αν δεν έχετε το ειδικό εργαλείο, χρησιμοποιείτε ένα απλό κατσαβίδι. Ίσως πάνω στα κουμπώματα υπάρχει λίγη κολλητική ταινία και τα εμποδίζει να κινηθούν ελεύθερα. Μην φοβηθείτε. Πιέστε τα προς τα πάνω και θα ανοίξουν.

Εφόσον είναι και τα δύο κουμπώματα προς τα πάνω, η καλωδιοταινία βγαίνει μόνη της. Τώρα για νέο πληκτρολόγιο, θα πρέπει να ψάξετε με τον κωδικό της καλωδιοταινίας στο ίντερνετ ή στο ebay για να βρείτε νέο συμβατό. Η τιμή του είναι 10-30 ευρώ. 

Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι αν θέλετε να έχει Ελληνική γραμματοσειρά ή όχι. Αν βρείτε από το εξωτερικό, τότε πιθανόν να μην έχει. Υπάρχουν και αυτοκόλλητα Ελληνικά γράμματα, τα οποία μπορείτε να κολλήσετε πάνω στο πληκτρολόγιο.

Για να βάλετε το νέο, ακουλουθείτε την ακριβώς αντίθετη διαδικασία. Πρώτα κουμπώνετε την ασφάλεια της καλωδιοταινίας, πιέζοντας προς τώρα προς τα κάτω. Στην συνέχεια περνάτε τις δύο κάτω προεξοχές και εφόσον μπουν τελείως, πιέζετε απλά το πληκτρολόγιο και θα κουμπώσει μόνο του στα 4 κλιπς.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠροσθήκη έξτρα SSD δίσκου σε HP Pavilion DV6
Επόμενο άρθροΠως αλλάζουμε πληκτρολόγιο σε laptop HP Pavilion DV6

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια