Πως αλλάζουμε μπαταρία σε tablet ASUS MemoPad 7

0
αλλαγή μπαταρίας σε Asus Memopad

Η διάρκεια ζωής των κινητών και των tablet εξαρτάται από την χρήση και τις φορτίσεις. Συνήθως με κανονική χρήση είναι 2-3 χρόνια, ενώ με πολύ βαριά χρήση και καθημερινές φορτίσεις, μπορεί να είναι και πολύ λιγότερο.

Στα περισσότερα τάμπλετ η διαδικασία αλλαγής της μπαταρίας είναι σχετικά απλή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βγάλετε το καπάκι, να ξεκουμπώσετε το βύσμα της μπαταρίας, να την ξεκολλήσετε από την βάση και απλώς να την αντικαταστήσετε. Ακριβώς αυτή η διαδικασία είναι και για το ASUS Memopad 7, ένα μικρό και οικονομικό tablet από την ASUS.

Διαδικασία αλλαγής μπαταρίας στο tablet Asus MemoPad 7

asus memopad

Καταρχάς πρέπει να ανοίξετε το πίσω καπάκι. Δεν έχει βίδες, οπότε χρειάζεστε την ειδική πένα ή λίγο νύχι για να αρχίσετε να το ξεκουμπώνετε. Πρώτα ξεκινήστε από κάτω, όπου δεν έχει βύσματα και συνεχίζετε περιμετρικά.

Εφόσον βγάλετε το καπάκι, θα έχετε πρόσβαση στην μητρική και την μπαταρία. Η μπαταρία είναι μία μεγάλη μπαταρία LiPo 3950 mAh. Για να την βγάλετε θα πρέπει να την ξεκολλήσετε από την βάση, όπου είναι κολλημένη με αφρώδες ταινία διπλής όψης.

Έτσι είναι το τάμπέτ αν βγάλετε την μπαταρία. Φαίνονται στο πλάι οι αυτοκόλλητες ταινίες. Προσοχή, στην μέση διακρίνεται η οθόνη LCD. Αν κάνετε το λάθος και πιέσετε στην μέση με την σπατουλίτσα, τότε μπορεί να την καταστρέψετε. Μόνο στα πλαϊνά πρέπει.

Η ταινία είναι εκατέρωθέν, οπότε είτε πρέπει με μία λεπτή σπατουλίτσα να την «κόψετε», βάζοντας την σπάτουλα κάτω από την μπαταρία ή απλώς τραβάτε την μπαταρία και θα βγει. Προσοχή αν την τραβήξετε ίσως την καταστρέψετε τελείως (γιατί είναι εύκαμπτη παθαίνουν ζημιά τα κελιά εσωτερικά), οπότε μην το κάνετε αν θέλετε να την επαναχρησιμοποιήσετε κάπου.

Απλά πιέζετε από το πλάι προς τα πάνω το βύσμα και θα ξεκουμπώσει.

Αν την ξεκολλήσετε το μόνο που μένει είναι το βύσμα. Εδώ χρειάζεται πάλι λίγο προσοχή. Οπτικά θυμίσει συρταρωτό βύσμα, όμως στην πραγματικότητα είναι κουμπωτό. Οπότε για να το βγάλετε, θα πρέπει να το ανασηκώσετε με ένα ειδικό εργαλείο (πλαστικό ή αντιστατικό). Δεν χρειάζεται μεγάλη πίεση. Απλά το πιέζετε προς τα πάνω και ξεκουμπώνει αμέσως.

Πλέον η μπαταρία είναι ελεύθερη τελείως.

Ποιος είναι ο τύπος της μπαταρίας και που θα βρείτε καινούργια

O τύπος της μπαταρίας είναι C11P1304 και η αυθεντική είναι χωρητικότητας 3950 mAh (15Wh). H μπαταρία αυτή φαίνεται ότι ταιριάζει μόνο στα 7αρια Memopad.

Αν είστε τυχεροί, ίσως βρείτε νέα μπαταρία από κάποιο κατάστημα στην Ελλάδα. Αν υπάρχει η τιμή θα είναι 15-25 ευρώ. Το πιο πιθανό είναι να μην βρείτε (επειδή είναι και σχετικά παλιό), οπότε η μόνη λύση είναι το EBAY.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως αλλάζουμε πληκτρολόγιο σε laptop HP Pavilion DV6
Επόμενο άρθροΠως αλλάζουμε DVD σε λάπτοπ HP Compaq CQ57
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια