Πως αλλάζουμε DVD σε λάπτοπ HP Compaq CQ57

0

Ένα ακόμα άρθρο για την αλλαγή DVD σε laptop. Αυτή τη φορά πρόκειται για το HP Compaq CQ57, ένα σχετικά οικονομικό λάπτοπ κατασκευής 2010+. Και εδώ η αλλαγή δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αν και η βίδα του DVD είναι εσωτερικά και όχι εξωτερικά.

Διαδικασία αλλαγής DVD σε laptop HP Compaq CQ57

To πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να κλείσετε εντελώς το laptop, να αποσυνδέσετε το καλώδιο και στη συνέχεια να βγάλετε την μπαταρία.

Εφόσον βγάλετε την μπαταρία, θα μπορείτε να δείτε την (5) βίδα που συγκρατεί το ένα από τα δύο καπάκια που έχει το laptop. Το καπάκι αυτό είναι για την WiFi (1),  μνήμη (2), το πληκτρολόγιο (3), και το DVD (4).

αλλαγή dvd σε λαπτόπ

H βίδα του DVD βρίσκεται κάτω αριστερά όπως το βλέπετε, και όπως πάντα έχει το ειδικό σηματάκι.

compaq cq57

Εφόσον την ξεβιδώσετε, απλά τραβάτε το DVD προς τα έξω με το χέρι και θα βγει συρταρωτά. Μην το πιάνετε μόνο από το πλαστικό, αλλά με το που θα βγει έξω το μεταλλικό μέρος τραβήξτε από εκεί, γιατί η πλαστική πρόσοψη μπορεί να σπάσει αν τραβήξετε δυνατά.

Για να βάλετε το νέο ακολουθείτε την ακριβώς αντίθετη διαδικασία.

Που και πως θα βρείτε νέο DVD

 

Το γενικό μοντέλο του DVD που χρησιμοποιεί αυτό το λάπτοπ είναι το DS-8Α5LH και με λίγη τύχη ίσως το βρείτε σε κάποιο Ελληνικό κατάστημα με ανταλλακτικά. Αν όχι, τότε η μόνη λύση είναι το ebay, όπου το κόστος του είναι 10-30 ευρώ.

Το μοντέλο αυτό όπως είπαμε είναι το γενικό, δηλαδή μπορεί να το δεχτεί αυτό το λάπτοπ. Αν θέλετε ακριβώς το ίδιο DVD (χρώμα, εμφάνιση…) θα πρέπει να το ψάξετε με τον ειδικό κωδικό HP P.N.  (σε αυτό 574285-HC1, στο δικό σας είναι διαφορετικό), ο οποίος είναι ο κωδικός για το ανταλλακτικό της HP. Δηλαδή αν έχει αυτό τον κωδικό, θα είναι 100% πανομοιότυπο με αυτό που είχατε.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως αλλάζουμε μπαταρία σε tablet ASUS MemoPad 7
Επόμενο άρθροΠροσθήκη DVD drive σε laptop HP 14r206nv
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια