Επισκευή σε κομμένο σε λάστιχο αέρος

0
λάστιχο αέρος

Μία πολύ απλή επισκευή που αν και δεν είναι καθόλου δύσκολη ίσως μπερδεύει μερικούς είναι η επισκευή στα λάστιχα αέρος. Στο παράδειγμα που θα δούμε εδώ έχει κοπεί το λάστιχο λίγο πριν το θυληκό ταχυσύνδεσμο αέρος, οπότε πρέπει να το κόψουμε και να το συνδέσμουμε ξανά. 

Η διαδικασία αυτή είναι ακριβώς ίδια και όταν θέλουμε να αλλάξουμε ταχυσύνδεσμο γιατί έχει σπάσει ή απλώς έχει σκουριάσει.

Οι ταχυσύνδεσμοι αέρος για αυτά τα λάστιχα είναι 3 ειδών. Οι πρεσαριστοί, οι βιδωτοί και οι απλοί. Αυτός που είχε αυτό το λάστιχο είναι ο απλός. Οι απλοί ταχυσύνδεσμοι είτε έχουν ένα σφιγκτήρα ή απλώς έχουν ένα ελατήριο το οποίο είναι τυλιγμένο για μερικά εκατοστά στο λάστιχο. 

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να τραβήξετε το ελατήριο, γυρίζοντάς το ανάποδα από τη φορά που έχει για να βγει. Αν το τραβήκετε απλώς, τότε δεν θα βγει με τίποτα (εκτός και αν έχει χαλάσει).

Εφόσον το βγάλετε και τραβήξετε ή κόψετε το λάστιχο απο τον ταχυσύνδεσμο, καθαρίζετε τον αρσενικό σύνδεσμο και κόβετε το λάστιχο λίγα εκατοστά, ώστε ο σύνδεσμος να πατήσει σε νέο κομμάτι.

Τώρα για να βάλετε το λάστιχο αέρος στον ταχυσύνδεσμο ευκολότερα μπορείτε να ζεστάνετε λίγο με ένα πιστόλι θερμού αέρα το λάστιχο για να μαλακώσει. Αν δεν έχετε πιστόλι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιστολάκι μαλλιών. Προσοχή, δεν χρειάζεται μεγάλη θερμοκρασία γιατί θα λιώσει το λάστιχο.

Αφού ζεσταθεί  το λάστιχο μπαίνει πάρα πολύ εύκολα στον σύνδεσμο. Πλέον το μόνο που μένει είναι να βάλετε πάλι το ελατήριο, αυτή τη φορά γυρίζοντάς το στην κανονική φορά. Αν δεν θέλετε το ελατήριο μπορείτε να προσθέσετε ένα κανονικό σφιγκτήρα, αν και για μικρά λάστιχα δεν χρειάζεται. 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠροσθήκη DVD drive σε laptop HP 14r206nv
Επόμενο άρθροΑλλαγή USB port σε MEIZU M2 Mini/Note
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια