Αλλαγή USB port σε MEIZU M2 Mini/Note

0

H αλλαγή USB port σε ένα κινητό δεν είναι εύκολη υπόθεση. Συνήθως θέλει λύσιμο όλο, αποκόλληση του USB port με πιστόλι θερμού αέρα και επανακόλληση. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που αυτή η διαδικασία είναι πολύ πιο εύκολη, καθώς το USB port είναι σε ξεχωριστή πλακέτα. Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και το κινητό Meizu M2 Mini και Note, καθώς και τα Meizu M3. Εδώ η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και μπορεί να την κάνει ακόμα και ένας αρχάριος.

meizu m2 mini disssasembly

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε το κινητό, ξεβιδώνοντας πρώτα τις δύο μικρές βίδες που βρίσκονται στο κάτω μέρος του πάνελ και στην συνέχεια να ξεκουμπώσετε το σώμα του κινητού από το πίσω καπάκι. Αυτό γίνεται με μία πλαστική πένα, ξεκινώντας πρώτα από κάτω και στην συνέχεια περιμετρικά προς τα πάνω.

meizu m2 port

Εφόσον ξεκουμπώσει, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ξεβιδώσετε τις 6 βίδες που βρίσκονται στο κάτω μέρος του κινητού, ακριβώς κάτω από την μπαταρία. Αυτές συγκρατούν το πλαστικό καπάκι που χρειάζεται να βγάλετε για να έχετε πρόσβαση στο USB port.

Εφόσον τις βγάλετε, απλώς τραβάτε το καπάκι και θα ξεκουμπώσει αμέσως. Τώρα έχετε πρόσβαση στο μικρό board που έχει το usb-port, το αισθητήρα κατεύθυνσης, τo WiFi και μερικά ακόμα. Προφανώς αν θέλετε μπορείτε να αλλάξετε μόνο το USB-port, αν αυτό είναι το πρόβλημα.

Όμως όλο το board είναι πολύ φθηνό, 2-3 ευρώ αυτή τη στιγμή από το ebay, οπότε σίγουρα είναι πολύ πιο απλό και γρήγορο να το αντικαταστήσετε όλο από το να αλλάξετε το USB port.

Για να το βγάλετε, πρέπει να ξεβιδώσετε την μία βίδα που υπάρχει στο κάτω μέρος και να βγάλετε τις δυο καλωδιοταινίες και το ένα καλώδιο. Η πρώτη καλωδιοταινία από αριστερά είναι κουμπωτή, απλώς την ανασηκώνετε. Το ίδιο ισχύει και για το καλώδιο. H δεξιά καλωδιοταινία έχει μία μαύρη ασφάλεια, που πρέπει να την ανασηκώσετε και στην συνέχεια να τραβήξετε το καλώδιο για να βγει. Για να βάλετε το νεο board, ακολουθείτε την ακριβώς αντίθετη διαδικασία.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπισκευή σε κομμένο σε λάστιχο αέρος
Επόμενο άρθροΑλλαγή DVD Drive σε laptop HP Presario C700
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια