Αλλαγή σαμπρέλας σε ρόδα καροτσιού/αγροτικού μηχανήματος

0

Αν έχετε κάποιο καρότσι μεταφοράς ή κάποιο αγροτικό μηχάμημα με ρόδες που χρησιμοποιεί σαμπρέλα, σίγουρα θα έχετε βρεθεί στην κατάσταση κάποια στιγμή να τρυπήσει η σαμπρέλα από κάποια πρόκα ή πολύ απλά επειδή ξεράθηκε.  Αν η σαμπρέλα έχει απλά τρυπήσει σε ένα σημείο και είναι σχετικά καινούργια τότε πολύ απλά μπορείτε να την μπαλώσετε. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και τα μπαλώματα πολύ οικονομικά. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την διαδιακασία πατώντας εδώ.  Όμως αν η σαμπρέλα είναι πολύ παλιά και έχει αρχίσει να σκάει ή έχει ήδη πολλά μπαλώματα θα πρέπει να την αλλάξετε. Και εδώ η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και το κόστος πολύ μικρό ( οι νέες σαμπρέλες κάνουν 2-4 ευρώ)

σαμπρέλα για ελαστικό καροτσιούΤο μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε σε ένα κατάστημα και να αγοράσετε την σωστή σαμπρέλα. Σχεδόν όλα τα οικοδοκιμά καρότσια και όλα τα αγροτικά μηχανήματα χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο ρόδας, την 4.00-8, οπότε δεν είναι δύσκολο να βρείτε την σωστή σαμπρέλα. Βέβαια καλό θα ήταν να βεβαιωθείτε τσεκάροντας τον κωδικό που αναγράφεται στο ελαστικό σας. 

ζάντα για ρόδα καροτσιούΓια να την αλλάξετε το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να λύσετε την ζάντα της ρόδας. Σχεδόν όλες οι ζάντες για τα οικοδομικά καρότσια είναι σε κομμάτια που συγκρατούνται από 4 βίδες. Οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξεσφίξετε αυτές τις 4 βίδες και η ζάντα θα ανοίξει στα δύο. Μετά απλά αφαιρείτε την σαμπρέλα και τοποθετείτε την νέα, βιδώνετε τα δύο μέρη της ζάντας, φουσκώνετε το ελαστικό και είστε έτοιμοι. 

Εδώ υπάρχουν τρία σημεία τα οποία θα πρέπει να προσέξετε. Το πρώτο είναι ότι όταν αφαιρέσετε την παλιά σαμπρέλα, θα πρέπει να ψάξετε καλά με το χέρι όλο το λάστιχο εσωτερικά για να δείτε αν υπάρχει σφηνωμένη καμιά πρόκα ή κάτι μυτερό το οποίο θα τρυπήσει αμέσως και την νέα σαμπρέλα. 

ρουλεμάν από ζάνταΤο δεύτερο σημείο είναι ότι μερικές φορές οι ζάντες εσωτερικά έχουν ρουλεμάν. Ελέγξτε αν γυρίζουν σωστά και αν έχουν αρχίσει να σκουριάζουν μπορείτε να βάλετε λίγο WD-40 ή λίγο γράσσο. Αν έχουν αρχίσει να κολλάνε ίσως χρειάζονται αντικατάσταση.

σωστή πίεση για ελαστικό καροτσιού
Στο συγκεκριμένο ελαστικό η ενδεδεικμένη πίεση είναι 30PSI

Το τρίτο σημείο είναι ότι καλό είναι να φουσκώσετε το ελαστικό στη σωστή πίεση που αναγράφεται στο ελαστικό. Μην το παρακάνετε, γιατί παραμορφώνεται το λάστιχο και ίσως αρχίσει να χάνει από την βαλβίδα με την πίεση.

συμπαγής ρόδα καροτσιούΤώρα αν θέλετε να γλυτώσετε εντελώς από αυτή τη διαδικασία, μπορείτε να αλλάξετε το λάστιχο και την σαμπρέλα με ένα συμπαγές ελαστικό (δείτε τις διαφορές μεταξύ των συμπαγών και κοινών ελαστικκών πατώντας εδώ) και να ξεγνοιάσετε μία και καλή. Τα συμπαγή ελαστικά κοστίζουν 15-25 ευρώ το ένα για αυτή τη διάσταση, οπότε το κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο, όμως αν η σαμπρέλα σκάει συχνά θα ξεγνοιάσετε. 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑλλαγή χειρόμιζας σε χορτοκοπτικό KRAFT
Επόμενο άρθροΑλλαγή DVD drive σε laptop
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια