Αλλαγή δίσκου σε λάπτοπ

0

Μία από τις πιο απλές επισκευές που μπορείτε να κάνετε σε ένα laptop είναι η αλλαγή του δίσκου. H αλλαγή του δίσκου μπορεί να γίνει είτε γιατί χάλασε ο παλιός ή γιατί πολύ απλά θέλετε να αναβαθμίσετε βάζοντας έναν νέο SSD δίσκο. Τις περισσότερες φορές η αλλαγή είναι τόσο απλή που μπορεί να γίνει μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό. Όμως υπάρχουν και περιπτώσεις που η αλλαγή είναι αρκετά δύσκολη, καθώς πρέπει να λύσετε ολόκληρο το laptop.

SATA ή M.2/NVMe

To πρώτο πράγμα που πρέπει να σας απασχολήσει είναι τι θύρα χρησιμοποιεί ο δίσκος. Συνήθως τα περισσότερα laptop έχουν SATA σύνδεση για 2.5″ δίσκο, αν και υπάρχουν κάποια που έχουν είτε θύρα για κάρτα (είτε μόνο μία θύρα ή μία έξτρα).

Φυσικά υπάρχει και η περίπτωση αν το λάπτοπ είναι πολύ παλιό να μην έχει SATA θύρα αλλά ATAPI. Εκεί η μόνη λύση -αφού δεν βγαίνουν δίσκοι σε ATAPI- είναι να βρείτε κάποιον αντάπτορα, αν και αν είναι τόσο παλιό το λάπτοπ δεν αξίζει να ασχοληθείτε καθόλου.

Διαστάσεις δίσκου

Ένας άλλος πολύ σημαντικός παράγοντας είναι και οι διαστάσεις του δίσκου. Αν το λαπτοπ είναι παλιό και έχει HDD τότε δεν έχετε κάποιο θέμα. Όμως κάποια πιο νέα λάπτοπ έχουν θέση μόνο για δίσκους χαμηλού προφίλ (7 χιλιοστά ύψος). Οπότε πριν παραγγείλετε τον νέο, καλό είναι να ελέγξετε αν υπάρχει κάποιο θέμα με τις διαστάσεις.

Laptop με αναλυτικές οδηγίες

Εδώ θα υπάρχουν links με αναλυτικές οδηγίες για συγκεκριμένα μοντέλα laptop. Τις περισσότερες φορές όλα τα μοντέλα της ίδιας σειράς έχουν ακριβώς την ίδια διαδικασία.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑλλαγή πληκτρολογίου σε COMPAQ PRESARIO CQ60
Επόμενο άρθροΠως βάζουμε SSD δίσκο σε HP 15-G001SV

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια