Πως βάζουμε SSD δίσκο σε HP 15-G001SV

2
αλλαγή δίσκου σε laptop

To HP 15-G001SV είναι ένα low budget λάπτοπ με πολύ φτωχά χαρακτηριστικά, ειδικά στο κομμάτι του επεξεργαστή. Δυστυχώς είναι ένα laptop σχετικά δύσκολο στην επισκευή, ειδικά αν θέλετε να αλλάξετε μνήμη ή δίσκο. Σε αντίθεση με άλλα laptop που έχουν κάποιο καπάκι για εύκολη πρόσβαση σε δίσκο και μνήμη, στο HP 15-g001sv πρέπει να λύσετε όλο το λάπτοπ για να έχετε πρόσβαση στο δίσκο. Σίγουρα όχι και πολύ πρακτικό και προφανώς ο λόγος έχει να κάνει με το σέρβις.

Επίπεδο δυσκολίαςΜέτριο
Μπορεί να γίνει από εντελώς αρχάριοΔύσκολα

Αν δεν είστε λίγο εξοικειωμένοι ίσως θα ήταν καλύτερα να το αφήσετε για κάποιον τεχνικό ή κάποιον που έχει λίγη εμπειρία.

Αρχικά τα περισσότερα μοντέλα αυτής της σειράς laptop είχαν ένα 500αρι δίσκο HDD (συνήθως WD Blue), o οποίος είναι αρκετά αξιοπρεπής για τόσο low-budget λάπτοπ. Όμως επειδή είναι ένα λάπτοπ με πολύ φτωχά χαρακτηρσιτικά, θέλει έναν SSD δίσκο για να βελτιωθεί λίγο η ταχύτητα. Οπότε στην πρώτη ευκαιρία καλό είναι να το κάνετε, ένας μικρός 120αρης δίσκος κοστίζει λιγότερο από 30 ευρώ.

οι βίδες που πρέπει να ξεβιδώσετε
οι 12 βίδες που πρέπει να ξεβιδώσετε

Τώρα πάμε να δούμε τι χρειάζεται να κάνετε. Για να το λύσετε, πρέπει να αφαιρέσετε όλες τις βίδες που υπάρχουν στο κάτω μέρος του λάπτοπ. Οι βίδες είναι αρκετές και είναι περιμετρικά.

κρυφή βίδα laptop

Προσοχή, υπάρχουν και δύο κρυφές βίδες κάτω από τα μαλακά ποδαράκια που είναι στη μεριά της οθόνης. Θα πρέπει να τα αφαιρέσετε και να τις ξεβιδώσετε και αυτές.

Αν τις ξεβιδώσετε όλες, σειρά έχει το πληκτρολόγιο. Δύο από τις πίσω βίδες είναι οι βίδες του πληκτρολογίου, αν τις έχετε βγάλει, τότε θα πρέπει να ξεκουμπώσετε το πληκτρολόγιο για να βγει. Στο πάνω μέρος έχει κάτι σαν μικρές ασφάλειες που πρέπει να τις πιέσετε με ένα λεπτό αντικείμενο (πχ κατσαβιδάκι) ώστε να απασφαλίσει. Ξεκινήστε από το πλάι και θα τις δείτε. Αφού πιέσετε την πρώτη, απλώς τραβάτε ελαφρά με το ένα χέρι το πληκτρολόγιο και θα βρείτε την επόμενη εύκολα.

βίδες πλαισίου
Οι 3 βίδες που συγκρατούν το πάνω πλάσιο στην μητρική

Αφού ξεκουμπώστε το πληκτρολόγιο, θα πρέπει να βγάλετε τις καλωδιοταινίες. Η καλωδιοταινία του πληκτρολογίου βγαίνει αν ανασηκώσετε την λευκή ασφάλεια που έχει. Το ίδιο και οι άλλες δύο που είναι στο κάτω μέρος (η μία είναι για το κουμπί on/off και η δεύτερη για το trackpad). Τώρα το μόνο που μένει είναι να ξεβιδώστε τις 3 βίδες που υπάρχουν πάνω στο πάνω πλαίσιο.

Αν τις ξεβιδώσετε, το πάνω πλαίσιο είναι ελεύθερο και απλά το τραβάτε ελαφρά από το πλάι και θα ξεκουμπώσει.

αλλαγή δίσκου σε λαπτοπ
Ο δίσκος που έχει μέσα

Επιτέλους έχετε πρόσβαση στο σημείο που βρίσκεται ο δίσκος. Για να τον βγάλετε, ξεβιδώσετε τις δύο βίδες που είναι στο πλάι του δίσκου και συγκρατούν τον δίσκο στο laptop. Αφού τις ξεβιδώσετε, τραβάτε προς τα έξω το δίσκο και βγαίνει. Τώρα θα πρέπει να βγάλετε το μεταλλικό πλαίσιο που είναι στο δίσκο και να το βάλετε στον νέο.

Ακολουθείστε την ακριβώς αντίθετη διαδικασία και είστε έτοιμοι.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑλλαγή δίσκου σε λάπτοπ
Επόμενο άρθροΑλλαγή dvd drive σε HP 15-g001sv
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
2 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια