Αλλαγή πληκτρολογίου σε COMPAQ PRESARIO CQ60

0
compaq presario cq60

Το καλό με τα παλιά λάπτοπ είναι ότι στα περισσότερα η αλλαγή του πληκτρολογίου μπορεί να γίνει ακόμα και έναν εντελώς αρχάριο. Δεν είναι ενσωματωμένα όπως στα πιο μοντέρνα laptop, ούτε έχουν κάποια πολύ δύσκολη διαδικασία. Ή είναι κουμπωτά ή απλώς τα συγκρατούν μερικές βίδες. Στο COMPAQ PRESARIO CQ60 είναι με βίδες.

Οι βίδες είναι 3 και βρίσκονται ακριβώς κάτω από την μπαταρία, δύο δεξιά και μία αριστερά. Θα τις καταλάβετε γιατί δίπλα έχουν και το σηματάκι από το πληκτρολόγιο. Για να τις ξεβιδώσετε θέλετε ένα μικρό σταυροκατσάβιδο. Προσοχή, καλό είναι να τις φυλάξετε προσεκτικά γιατί είναι πολύ μικρές και χάνονται.

υποδοχή καλωδιοταίνιας για πληκτρολόγιο
Για να αφαιρέστε την καλωδιοταινία τραβάτε συρταρωτά προς τα έξω το λευκό κούμπωμα και η καλωδιοταινία απελευθερώνεται

Αφού τις ξεβιδώσετε, το πληκτρολόγιο ξεκουμπώνει και βγαίνει. Το μόνο που το συγκρατεί είναι η καλωδιοταινία που πάει στην μητρική. Για να την αφαιρέσετε, γυρίζετε προσεκτικά το πληκτρολόγιο προς τα πίσω και ξεκουμπώνεται το λευκό κλείδωμα από την υποδοχή.

Τώρα αυτό που μένει είναι να αγοράσετε το νέο πληκτρολόγιο. Το καλό είναι ότι το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο μπαίνει σε αρκετά μοντέλα. Το μοντέλο είναι το NSK - HAA0L. To μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι ότι αν θέλετε να έχει και Ελληνικη γραμματοσειρά πάνω στο πληκτρολόγιο, θα πρέπει να επιλέξετε την Ελληνική έκδοση (μόνο από Ελλάδα λογικά θα το πετύχετε). Από το εξωτερικό τα περισσότερα θα έχουν μόνο τα Αγγλικά (μπορείτε να ψάξετε και για Presario CQ60 keyboard για να βγάλει όλα τα συμβατά.

Η τοποθέτηση γίνεται με την αντίστροφη διαδιακασία. Πρώτα συνδέετε την καλωδιοταινία, στην συνέχεια το κουμπώνετε και τέλος βιδώνετε τις 3 βίδες κάτω από την μπαταρία. Για να βιδώσουν οι βίδες θα πρέπει με το ένα χέρι να πιέζετε το πληκτρολόγιο γιατί αλλιώς θα πέφτει και δεν θα πιάνουν οι βίδες.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑλλαγή dvd drive σε Compaq Presario CQ60
Επόμενο άρθροΑλλαγή δίσκου σε λάπτοπ
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια